hirdetés
hirdetés

A lovas hagyományokat ápolják a Lovagi Tornák Terén

A diósgyőri várnál. Augusztus 20-án adták át, a talpalávalót a PASO meg Hobo húzta.

hirdetés

Lovas bemutatókkal, lovagi játékokkal indult 2015. augusztus 20-án délelőtt a Lovagi Tornák Tere átadó ünnepsége Miskolcon, a diósgyőri vár szomszédságában található téren. A létesítmény legfontosabb célja a lovas hagyományok ápolása, rendezvények, koncertek megrendezése. Ezt demonstrálandó koncertet adott pl. a PASO, Hobo és Bandája, valamint az Anna and the Barbies.

A megújult diósgyőri vár rendezvényhelyszínként továbbra is nyitva a látogatók előtt, az épületrészek visszaépítésével azonban leszűkült az udvar, így a nagyobb rendezvények megtartásához szükséges volt egy megfelelő közösségi tér létrehozása.

A Lovagi Tornák Tere többezer fő befogadására képes. Két fedett-nyitott lelátó között formálódik, amely éppúgy alkalmas lovagi tornák, lovas versenyek megrendezésére, mint nagyobb lélegzetvételű koncertek, vásárok, szabadtéri színházi előadások, közösségi események helyszínének.

A most megnyílt létesítmény mellett vásártér kapott helyet, amelyen már augusztus 20-án is számos helyi termelő árulhatta portékáit. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai