hirdetés

Íme a Dining Guide győztes éttermei

A Michelin-csillagos Onyx és Costes, valamint a delente zárva tartó ZONA a győztes a Dining Guide szerint.

hirdetés

TOP 100 Étteremkalauz néven nyomtatott formában megjelent az online gasztroportál idei katalógusa, amely szerint hazánk három legjobb étterme sorrendben az Onyx, a Costes és az éppen a napokban minden délben bezárni kényszerült ZONA.

A kiadvány street food melléklettel is kiegészült, valamint az is kiderül, melyik legjobb kínai étterem a fővárosban, hol van jó görög gyros vagy vietnami pho leves.

Vajda Péter főszerkesztő szerint ez a lista abban más a sok hasonló kiadványtól, hogy a vizsgált éttermeket számos alkalommal látogatták, vagyis több tapasztalat összegzéseként értékeltek. Szerinte amíg más kiadványok általában egyszeri étkezések konkrét tételeit elemzik, ez a lista az adott hely stílusát, gasztronómiai profilját pontozza.

A kalauzban egyébként döntő többségben vannak a fővárosi helyek, és míg a könyv első részében a pontszámok alapján listáztak, addig a kiadvány hátsó fertályában, a vidéki éttermek felsorolásánál kaotikus összevisszaság uralkodik: sem ábécé sorrend, sem pontszám alapján nem lehet megtalálni a kérdéses éttermeket, teljes rejtély, ott milyen elképzelés alapján alakították ki a közölt sorrendet. A tesztelők szerinti legjobb 100 éttermet, valamint további 850 éttermet tartalmaz a kiadvány, és a főszerkesztő elmondása szerint hat-hét tesztelő egész évben folyamatosan járja a helyeket, szempontjaik közel azonosak, és az ő megállapításaik alapján születik a TOP 100-as lista.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai