hirdetés
hirdetés

A MUISZ is részt vesz az ECTAA 114. közgyűlésén Tuniszban

Sokáig kérdéses volt az ECTAA (európai utazási irodák szövetségeinek szervezete) év végi közgyűlésének helyszíne. A végső döntéshez kétségtelenül hozzájárult a Magyar Utazási Irodák Szövetségének áprilisban, Sousse városában megrendezett sikeres közgyűlése is.

hirdetés

A december 1-2. között Tuniszban megrendezésre kerülő közgyűlés forró témákkal indult. Az eseményt az észt elnök, Merika Hallik azzal nyitotta meg, hogy a brit, holland és német kollégák azért nem lehetnek jelen a közgyűlésen, mert ezek az országok a Tunéziába történő utazást még mindig nem javasolják. Ez a példa is jól mutatja – mondta el az elnök –, "hogy mennyire elavult és átpolitizált a >>Travel warning-rendszer<< Európában". Az elnök bízik abban, hogy hamarosan minden európai ország feloldja a Tunéziát sújtó korlátozásokat, ahogyan erre az elmúlt időszakban már több szervezet is felszólította a korlátozásokat fenntartó országokat. Információk szerint a napokban kerül sor a Sharm el Sheikh-i repülési tilalom feloldására is.

A rendezvény első előadója, Javier Gellego Alonso – korábban IATA-tisztségviselő – mint független tanácsadó segíti az ECTAA és az ETTSA (European Technology and Travel Services Association) szervezetek munkáját az IATA működésének megreformálásában. Abszurdnak és a XXI. században elfogadhatatlannak nevezte, hogy csak a légitársaságok valós vagy vélt érdekei érvényesülnek egy évi 650 milliárd dolláros üzletben, miközben a többi szereplő nélkül ez a forgalom fenntarthatatlan lenne.

A Tunéziai Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Mohamed Ali Toumi és az ECTAA elnöke, Merika Hallik
A Tunéziai Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Mohamed Ali Toumi és az ECTAA elnöke, Merika Hallik

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai