hirdetés

A Nestlé is csatlakozott az Európai Műanyag Egyezményhez

A Nestlé is csatlakozott az Európai Műanyag Egyezményhez, hogy csomagolóanyagaik teljes mértékben újrahasznosíthatóak, vagy újrafelhasználhatóak legyenek.

hirdetés

A társaság közlése szerint céljuk, hogy 2025-ig egyharmadával csökkentsék az újonnan gyártott műanyagok felhasználását. 

A Franciaország és Hollandia kezdeményezésére létrejött Európai Műanyag Egyezmény egyetlen célkitűzése a körforgáson alapuló műanyaggazdálkodásba való átmenet felgyorsítása. Ezzel megszűnik az újonnan gyártott, azaz nem megújuló fosszilis tüzelőanyagokból készülő műanyagoktól való kizárólagos függés. 

Az egyezmény olyan vezető vállalatokat, civil szervezeteket és kormányzatokat tömörít, akik 2025-ig együtt vállalják a közös célok megvalósítását, illetve hogy a jelenlegi jogszabályokon túlmutató célokat fogalmaznak meg.

 

A vállalások között szerepel az újonnan gyártott műanyag termékek és csomagolóanyagok csökkentése legalább 20 százalékkal, illetve legalább 30 százalékkal növelnék az újrahasznosított műanyagok felhasználását a csomagolóanyagokban.

Az újonnan gyártott műanyagok felhasználásának további csökkentése céljából a Nestlé újragondolja termékei csomagolását is. Jelenleg a PURINA állateledeleket és a NESCAFÉ instant kávét érintő csomagolásmentes rendszer tesztelését végzi, illetve együttműködik az újrahasználható csomagolóanyagokkal megvalósított házhozszállítási szolgáltatásokat nyújtó LOOP-pal is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai