hirdetés
hirdetés

A Nyugat itthon a Költészet napján

A Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör legújabb rendezvényét stílszerűen a Költészet napján, április 11-én, csütörtökön rendezték a József Attila Színházban.

hirdetés

A Nyugat Itthon rendezvénysorozatot havonta, a fővárosi helyszíneken tartott önálló estek alkotják. Ezeket minden hónapban egy-egy régiónak szentelik, és a nemzeti turisztikai marketingszervezet belföldi kampányával hangolják össze.

Összesen tizenkét rendezvényről van szó, egy év alatt az ország összes turisztikai régióját a kortárs költők és írók szemével mutatják be.

Nyugat Itthon” rendezvénysorozat költészet napi rendezvényének első részében a József Attila színház művészei adtak irodalmi műsort, majd a második részben a Balatonra kalauzolták el az irodalomkedvelőket az előadók és a régió képviselői.

Szabó Zoltán Attila, a Nyugat Itthon kampány művészeti vezetője, az Újnyugat Irodalmi Kör alapítója, Szabó-Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing igazgatóságának megbízott igazgatója és Nemcsák Károly, a József Attila színház vezetője és az est egyik előadója köszöntötte a megjelenteket.
A rendezvény mottója: A költészet napja balatoni színekkel, emlékekkel, újnyugatos ízekkel –volt. És a mondatnak megfelelően a térségről szóló versek hangzottak el, és az érdeklődők balatonkörnyéki borokat kóstolhattak.

A programban Szabó-Benkő Krisztina ismertette a régió kiemelkedő rendezvényeit, programjait. Külön szóltak arról is, hogy Balatonszárszón a József Attila Emlékmúzeumban a hallhatóak a költő versei angolul és németül is.

Bujtor Judit, a híres színész özvegye a Tihanyi szabadtéri játékokra hívta fel a figyelmet.

A Nyugat Itthon online kampány részeként összesen 99 darab, utazásra ösztönző irodalmi mű készül, amelyeket Magyarországon elsőként az MT.Zrt. jelentet meg portálja, a www.itthon.hu főoldaláról elérhető „Nyugat itthon” menüben.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai