hirdetés
hirdetés

A soros elnökség megszépítette a fővárost

„A mai nappal indul a gépezet…..a főváros minden erejével arra koncentrál, hogy a magyar európai uniós elnökség sikeres legyen”, ennek érdekében a kormány és a főváros példásan működik együtt - mondta szerdán a budapesti városházán Tarlós István főpolgármester a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával, Győri Enikővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Munkatársunktól

hirdetés

Tarlós István felkérte a sajtó képviselőit, arról tájékoztassák az embereket, hogy nem lesznek forgalmi dugók, csak néhány helyen rendelnek el parkolási tilalmat.

Győri Enikő elmondása szerint két év munkáját végezték el hatalmas tempóban fél év alatt. Az együttműködésnek köszönhetően sok beruházás megvalósult, megszépült a Néprajzi Múzeum, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium épülete, a Stefánia Palota, a Külügyminisztérium épületében is történt változás. „Ezzel a főváros képe is fejlődött, 204 millió forintot költöttünk a budapesti középületek felújítására és szépítésére az elnöki költségvetésből” - mondta.

Pénteken az összes EU-biztos Budapestre érkezik, a miniszteri szintű delegációk főleg a Duna-parti szállodákban kaptak helyet, másnap Gödöllőre utaznak a tanácskozásra a forgatókönyv szerint.

Mégsem maradnak hoppon az idegenvezetők

Az államtitkár asszony azt is elmondta, hogy Budapestet is bekapcsolják a programokba, ennek érdekében rövidesen aláírnak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) egy együttműködési megállapodást, amelyben jelzik, hogy igényt tartanak a BKIK által ajánlott szolgáltatásokra. Ez jelenti a BKIK-nál regisztrált szállodák ajánlását és a szintén a kamaránál regisztrált idegenvezetők szolgáltatásait. A kisebb rendezvények esetében azt javasolják a külföldieknek, hogy ne csak a nagy szállodákban szálljanak. A szállodaipar fellendülése várható, a nem miniszteri szintű rendezvényeken a vendégek fizetik a szállást. „A BKIK által regisztrált idegenvezetők foglalkoztatása garancia a minőségre” - tette hozzá az államtitkár asszony.

A bevételi oldallal is számolt Győri Enikő, szerinte, mivel a delegációk kis részének állják csak a számláját, a szakértői szintű rendezvényeknél nincs teljes körű szolgáltatás, 1,2 milliárd forint bevétellel számolnak, ennyit hagynak a külföldiek nálunk.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai