hirdetés
hirdetés

A szomszédba is A380-assal fog repülni az Emirates

Az Emirates további két A380-assal egészítette ki eddigi megrendeléseit az Airbusnál, amelyeket 2017 negyedik negyedévében szállítanak le a légitársaságnak.

hirdetés

75 már üzemben lévő és 65 leszállításra váró géppel az Emirates rendelkezik a világ legnagyobb A380-as flottájával. A légitársaság most tovább bővíti a gépparkot, és újabb két A380-as gyártását rendelte meg az Airbus-tól, amelyekben Rolls Royce Trent 900 hajtómű működik majd.

„2017-re az Emirates 30 régebbi gépet cserél le és további gépekkel bővíti a flottát: 24 új Boeing 777-es és összesen 33 új A380-as típusú géppel” – mondta el Sir Tim Clark, az Emirates Airline elnöke. „Az A380 nagyon népszerű utasaink körében, a növekvő érdeklődés és igény pedig szükségessé teszi a géppark bővítését. Az a célunk, hogy a legmodernebb és leghatékonyabb flottát üzemeltessük."

A két új gép kétosztályos konfigurációban készül, a fedélzeten pedig megtalálhatók lesznek az Emirates piacvezető szolgáltatásai, az ingyenes wifi, a business osztály utasai számára kialakított Onboard Lounge és a 2500 csatornát kínáló díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszer.

Hamarosan a bécsi, a prágai és a tajpeji útvonalakon is A380-asokat működtet majd az Emirates, amellyel 42-re nő azoknak a célállomásoknak a száma, amelyeket ezzel a géptípussal szolgál ki.

Az Emirates A380-as rendelései jelentős számú munkahelyet is teremtenek: az Airbus becslései szerint a légitársaság a rendeléseivel Európa-szerte 41 ezer ember foglalkoztatásában kap szerepet.

Korábbi cikkünkben számoltunk be arról, hogy az Emirates egy videón keresztül kalauzolja végig A380-asának fedélzetén az érdeklődőket, a felvételt ide kattintva tekintheti meg.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk