hirdetés

A szörpök szörpje

Megvan a március végén Soltvadkerten megrendezett első Nemzeti Szörp Verseny nyertese.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A szakma képviseletében számos manufaktúra, kistermelő jelent meg és a különféle kategóriákban közel száz szörp versenyzett. A részvétel feltétele volt, hogy a kistermelők csak a hagyományos technológiával előállított, kizárólag kézzel szedett magyar gyümölcsből vagy gyógynövényből készített szörppel nevezhettek.

A szakmai zsűri vakteszt alapján döntött a különböző ízvilágú édes nedűk között, amelyek összesített pontszámainak köszönhetően alakult ki a végső sorrend. Kiválasztották a Nemzet Szörpjét, a legjobb gyümölcsszörpöt, a legjobb gyógynövényes szörpöt, valamint a megye szörpjét is.

A Nemzet Szörpje 2017-ben címet Kovács Lajos szamóca szörpje kapta, a legjobb gyümölcsszörp elismerést a Mayer Szörp Kft. eper szörpje kapta, a legjobb gyógynövényes szörp Molnárné Kárász Rita kakukkfű terméke lett. A Bács-Kiskun Megye Szörpje 2017 kitüntető címet Bóna Angéla kapta Kézműves mézes bodza szörpjéért.

Fotó_ Mayer Szörp
Fotó_ Mayer Szörp

A két különdíjas Molnárné Kárász Rita pitypang szörpje, mint a legkülönlegesebb szörp és Kovács István borsmenta-citromfű szörpje lett, utóbbi a társadalmi zsűri különdíjával büszkélkedhet.

A nemzeti és a megyei szörpbajnokok egy évig viselhetik a megtisztelő címet és öregbíthetik a magyar táj élő hagyományait.

A legjobb gyümölcsszörp kategória nyertese, a 2015-ben alakult budakeszi Mayer Szörpöt azért alapították tulajdonosai, mivel családi éttermükbe hosszas keresgélés után sem találtak az ízlésüknek megfelelő természetes alapanyagokból készült, tartósítószer mentes szörpöket. Azóta maguk főzik a mesterséges


(forrás: Vendég & Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai