A szörpök szörpje

Megvan a március végén Soltvadkerten megrendezett első Nemzeti Szörp Verseny nyertese.

A szakma képviseletében számos manufaktúra, kistermelő jelent meg és a különféle kategóriákban közel száz szörp versenyzett. A részvétel feltétele volt, hogy a kistermelők csak a hagyományos technológiával előállított, kizárólag kézzel szedett magyar gyümölcsből vagy gyógynövényből készített szörppel nevezhettek.

A szakmai zsűri vakteszt alapján döntött a különböző ízvilágú édes nedűk között, amelyek összesített pontszámainak köszönhetően alakult ki a végső sorrend. Kiválasztották a Nemzet Szörpjét, a legjobb gyümölcsszörpöt, a legjobb gyógynövényes szörpöt, valamint a megye szörpjét is.

A Nemzet Szörpje 2017-ben címet Kovács Lajos szamóca szörpje kapta, a legjobb gyümölcsszörp elismerést a Mayer Szörp Kft. eper szörpje kapta, a legjobb gyógynövényes szörp Molnárné Kárász Rita kakukkfű terméke lett. A Bács-Kiskun Megye Szörpje 2017 kitüntető címet Bóna Angéla kapta Kézműves mézes bodza szörpjéért.

A két különdíjas Molnárné Kárász Rita pitypang szörpje, mint a legkülönlegesebb szörp és Kovács István borsmenta-citromfű szörpje lett, utóbbi a társadalmi zsűri különdíjával büszkélkedhet.

A nemzeti és a megyei szörpbajnokok egy évig viselhetik a megtisztelő címet és öregbíthetik a magyar táj élő hagyományait.

A legjobb gyümölcsszörp kategória nyertese, a 2015-ben alakult budakeszi Mayer Szörpöt azért alapították tulajdonosai, mivel családi éttermükbe hosszas keresgélés után sem találtak az ízlésüknek megfelelő természetes alapanyagokból készült, tartósítószer mentes szörpöket. Azóta maguk főzik a mesterséges


Forrás: Vendég & Hotel Online


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?