hirdetés
hirdetés

Áprilistól Budapest-New York járat

A szövetség ereje: American Airlines-Malév együtt

És egymásért a Oneworldon belül, Ferihegyen és New York JFK-n keresztül a világba; mindez április 6-tól, az American Airlines debütálásától.

Munkatársunktól

hirdetés

Április 6-án helyi idő szerint 9.30-kor száll le az American Airlines (AA) Boeing 767-300-as típusú gépe Ferihegyen; a Föld egyik legnagyobb légitársaságának első budapesti járata.

A nyári szezonban naponta közlekedő Malévval közös kód alatt üzemelő járat helyi idő szerint 18.40-kor száll fel New York JFK betonjáról, majd mintegy kétórás budapesti pihenőt követően 11.55-kor száll fel New York irányába és száll le ismét JFK-n ottani idő szerint 15.35-kor. Télen a járat heti négy alkalommal közlekedik majd. 

35 amerikai célállomás Budapestről

Az AA járatához a Malév saját - különösen kelet-európai hálózatán 25 úti célhoz kínál rövid átszállási idővel csatlakozásokat a hamarosan nyíló SkyCourt terminálon keresztül. Kérdésünkre hogy mely Malév desztinációk kerülhetnek az AA számára igazán előtérbe, Martin Gauss a társaság vezérigazgatója az éles versenyre hivatkozva egyelőre nem kívánt részleteket elárulni.

Kurt Stache, az amerikai légitársaság térségért felelős alelnöke elmondta: cége számára Budapest a szintén Oneworld tag Malév révén fontos kapu Kelet- és Délkelet-Európa felé. 

A Budapestről a legnépszerűbbnek számító hosszú távú útvonalon induló utasok JFK repülőtéren keresztül számos, közte 35 Egyesült Államokbeli célállomásra juthatnak el rövid csatlakozási idővel. 

American honlap márciustól magyarul is

Az AA jegyeinek értékesítésében továbbra is aktívan részt az 1995 óta a légitársaság partnereként tevékenykedő Tensi Aviation. Szintén segíti a magyar közönséghez történő eljutást az AA 2011. március 3-tól magyarul is olvasható honlapja. 

Az AA járatára az októberi bejelentést követően már lehetett foglalni. Kérdésünkre, hogy az előfoglalások alapján a járat milyen töltöttségére számítanak Stache nem árult el konkrétumokat, azt azonban elmondta, hogy a járat más európai járatokhoz hasonlóan jól teljesít. Stache szerint nem kétséges, hogy a járat tele lesz. Az alelnök elmondta: az AA európai járatainak átlagos kihasználtsága 80% körüli. Stache újságírói kérdésre reagálva hozzátette: amennyiben a járat igazán sikeres lesz, elképzelhetőnek tartják, hogy más amerikai nagyváros felé is nyissanak. 

A jelenleg 250 desztinációra, napi 3400 járatot üzemeltető American Airlines számos dologban volt első a polgári repülés története során; az 1960-as években ők vezették be az IBM-mel közösen kidolgozva az első számítógépes foglalási rendszert SABRE néven, 1999-ben az  AA volt a Malévet is magában foglaló Oneworld légiszövetségnek és övéké az első törzsutas program ötlete. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai