hirdetés
hirdetés

A téli időszak egyik kedvenc belföldi úti célja lehet Sárvár

A vendégéjszakák számának emelkedésében még a legnagyobb fürdővárosokat is lekörözi.

hirdetés

Sárváron nem csak a nyár, hanem a tél is élménnyel teli. A vendégforgalmi adatok legalábbis azt mutatják, hogy a külföldről Magyarországra érkezők és a belföldi kikapcsolódásra vágyók közül is egyre többen választják a hűvösebb időszakban is Sárvárt. Mindez a régiós versenyben is erőteljesen megmutatkozik. Bizonyos szempontból Sárvár mára Bükfürdőt, Hévízt és Zalakarost is megelőzte.

"Ha tél, akkor sárvári wellness" - mondja Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője a Központi Statisztikai Hivatal 2018/2019-es téli vendégforgalmi adataira hivatkozva. Az összesítésből ugyanis az derül ki, hogy a decemberi, a januári és a februári időszakban - az egy évvel korábbi adatokhoz képest - Sárváron volt a legnagyobb a vendégéjszakák számának az emelkedése. Egészen pontosan Hévízen 1758-cal mérséklődtek az adatok, Bükön csupán 1152 volt az emelkedés, Zalakaroson 6 ezer 107 plusz vendégéjszakával számolhattak, míg Sárváron 7 ezer 851 volt a növekedés.

Vagyis arányaiban, önmagához képest Sárvár tudott a legtöbbet előre lépni - fogalmaz a TDM ügyvezetője, aki mindezekhez hozzáteszi: - Rendkívül bíztatónak tartjuk, hogy Sárvár ilyen erős mezőnyben tud remekelni. Ráadásul a fürdőváros mindezt egy olyan időszakban volt képes elérni, amikor a hónapok inkább a vendégszám visszaesésről szólnak, nem pedig a növekedésről. Szóval egyértelműen kijelenthetjük: Sárvár a téli időszak egyik kedvencévé kezd válni. És ezt nem csak a múltbéli adatokra alapozva állítjuk, hiszen az idei téli előfoglalások száma is bizakodásra ad okot."

A KSH adataival kapcsolatban Haller Ferenc megjegyezte azt is: ugyan a számok jól mutatják, hogy Sárvár télen is évről-évre keresettebb, ám az összesített régiós “versenyben” még mindig Hévíz és Bük vezet. Sárvár turisztikai fejlődésének ténye azonban megkérdőjelezhetetlen - jelentette ki a turisztikai szakember.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai