hirdetés
hirdetés

Projektzáró ünnepség a Debreceni Gyógyfürdő Kft. egységeiben

A természet és építészet összeölelkezése a nagyerdő szívében

Hangulatos projektzáró ünnepség keretében október 3-án hivatalosan is átadták
a nagyközönségnek a Debreceni Gyógyfürdő Kft. legújabb fejlesztéseit:
a felújított termálfürdőt, az újonnan kialakított szaunavilágot, a fürdőhöz kapcsolódó szállodában a vendéggeneráló fejlesztéseket, valamint az egészségügyi szolgáltatások szélesebb körét. 

hirdetés

Az avatóünnepségen – a projekt jelentősége, valamint a fürdő- komplexum tulajdonjoga okán – a cívis város első emberei mondtak ün- nepi beszédet, majd a szalag átvágása után a meghívottaknak bemutatták a vadonatúj szolgáltatásokat.

A DEBRECENIEK MÁR IMÁDJÁK, IGAZI GYÓGYTURISZTIKAI CÉLPONTTÁ VÁLHAT

Kósa Lajos, a város polgármestere rövid tör- téneti áttekintés után a debreceni Nagyerdő teljes rekonstrukciós ívét vetítette a hallga- tóság elé, amelyben jelentős szerepet kapott a most véget ért fejlesztési ütem. Egyben ígéretet tett arra, hogy sokak kívánságára hamarosan a strandfürdő is megújul, most azonban, hogy ez a nagy lélegzetű projekt lezárult, a Víztorony következik. Dr. Papp László alpolgármester hozzátette, a több mint húszmilliárd forintból megvalósuló be- ruházás-sorozat városuk szívének, tüdejének újratervezését jelentette, és meggyőződé- se, hogy ennek részeként az Aquaticum- komplexummal Magyarország egyik leg- jobb, legkeresettebb wellnessközpontját, gyógyturisztikai célpontját hozzák létre.

A TERMÁLFÜRDŐ ÚJ KÖNTÖSE

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 500 millió forint értékű támogatást nyert az Észak-Alföldi Ope- ratív Program Turisztikai attrakciók és szol- gáltatások fejlesztése című pályázati kiíráson az új Széchenyi-terv keretében. A több mint egymilliárd forintos összköltségvetésű projekt keretében a vállalat az Aquaticum Termálfür- dő korszerűsítését, a meglévő szolgáltatások számának bővítését és minőségének javítását valósította meg. Felújították a teljes medencecsarnokot, amelyet a négy alapelem – a tűz, a víz, a föld és a levegő – színvilága inspirált. Mindezt a csarnok központjában a „lélek kútja”, azaz a váltófürdő fogja közre. A csarnokba természetes anyagokat – gránitot, travertin mészkőburkolatokat, csempéket és üvegmo- zaikokat – építettek be. Látványos változás az is, hogy a medencék üvegmozaik burkola- tot kaptak. A csarnok építészeti és gépészeti szempontból is megújult, így energiatakarékos, ezáltal gazdaságos üzemeltetés valósulhat meg. Hőszigetelt lett az üvegezés, megújult a légtechnikai rendszer, energiatakarékos vi- lágítótesteket és led lámpákat szereltek fel, padlófűtést vezettek be mindenhová. új pihe- nőhelyeket alakítottak ki, élő, zöld növényekkel hozták közelebb a természetet a vendégekhez.

EURÓPA-SZINTŰ SZAUNAVILÁG

A termálfürdőben több száz négyzet- méter alapterületű, európai színvonalú szaunavilágot alakítottak ki, amelyben finn és stollen szaunák, gőzkabinok, jég- kút, tepidárium, infraszauna, hideg vizes csobbanómedence, Kneipp-medencék és élményzuhanyok szolgálják a vendégek ki- kapcsolódását. A szaunavilág területén két elkülönített pihenőszoba és egy pihenőkert kiépítése is megvalósult, és az ajánlatokat úgy alakították ki, hogy a szaunák a termál- fürdő igénybevétele nélkül is használhatók.

NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA-ÖTCSILLAGOS SZOLGÁLTATÁSOKKAL

A múlt év nyarán kezdődött és most lezárult szállodai beruházások összköltsége több mint 951 millió forint volt, ennek keretében a hotel kétlépcsős korszerűsítésen esett át. A felújítás első ütemében kiépült az új szállodai bejárat (eddig a fürdővel közös volt), a földszinti lobbi, a hotel egyik épület- szárnyában teljesen megújultak a szobák. A kétágyas szobák és a korábbi két légterű apartmanok mellett egy légterű, úgyneve- zett juniorapartmanok épültek ki, egyedi felszereltségű fürdőszobákkal. A magasabb igények kielégítését szolgálják a Terra Deluxe és Luna Deluxe, nagy alapterületű, exkluzív apartmanok, amelyeket a legújabb trendek alapján szereltek fel. A projekt második ütemében felújítás- ra kerültek a másik épületszárny szobái. Itt a szobák fele családbarát kialakítású, ez szín- világukban és kialakításukban is tükröződik. Ugyanitt található a legmagasabb színvonalat elváró családok számára a Sol Deluxe elneve- zésű apartman, amely nagy alapterületével, családbarát belső kialakításával és három légterével biztosít exkluzivitást. Elvárás volt a vendégek részéről, és most megvalósulha- tott az is, hogy minden szobába nagy képer- nyős led televíziókat helyeztek el. A korábbi két napozóterasz beépíté- sével egy megnövelt alapterületű fitnesz- termet és gyerekjátszót is átadtak a pro- jektzáró alkalmával. Ezek egymás mellett vannak, és együttesen több mint 300 m2-t tesznek ki. A rendezvénytermeket is átépítették, a legújabb technikával látták el, és új textí- liákkal, valamint bútorokkal rendezték be.

NATURA ÉTTEREM, AHOL A LEHETETLEN KÍVÁNSÁGRA CSAK NÉHÁNY PERCET VÁRNI KELL

A szálloda mostantól új ágazattal bővítette szolgáltatásait, amelynek segítségével első- sorban az ételintoleranciával élők számára kínál egyedi étkeztetési lehetőséget a hotel éttermében. Egyre több embernél diagnosz- tizálnak ugyanis ételallergiát vagy -intoleran- ciát, amikor szigorú diétát kell tartani. A szál- lodába az elmúlt években sok olyan család érkezett, amelyben akár már a gyermekek is születésüktől fogva vagy később kialakult ételintoleranciával rendelkeznek, mint például liszt-, tejcukor-érzékenység, tojásallergia stb. A koncepció a diétás konyha és a Natura étterem kialakításával az volt, hogy legyen Magyarországon egy olyan szálloda, ahol külön kérés nélkül és folyamatosan, a kínálat állandó részeként ezekre a célcsoportokra is főznek.

ÚJ GYÓGYÁSZATI KÍNÁLAT, ÚJRAHASZNÁLT VÍZENERGIA

A termálfürdő teljes rekonstrukciójával pár- huzamosan frissült és bővült a fürdő egész- ségturisztikai kínálata is. A megújult egész- ségügyi központ részeként orvosi rendelők, fizikoterápiás kezelők és nappali pihenőterek létesültek. A fürdőkomplexum egy új, belsőépítésze- tileg és funkcionalitásában is kiemelkedő öl- tözőegységet kapott. A pénztári, gyógyászati, regisztrációs funkciók is átszervezésre ke- rültek, modern, a mai kor követelményeinek megfelelő ergonómiai és informatikai hát- tértámogatás biztosításával.A hévízkút melléfúrásos felújításával jelentő- sen nőtt a fürdők üzembiztonsága. A 67 Cel- sius-fokos termálvíz lehetőséget ad a geoter- mikus energia felhasználására, amely besegít az épület fűtésébe és a használati meleg víz előállításába. A medencékből a csatornába elfolyó vizek hőtartalmát is hasznosítják – a szálloda és a meden- cecsarnok fűtésére – a létrejött fejlesztések eredményeként.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai