hirdetés
hirdetés

A Tunisair visszatér Magyarországra

Szinte biztos, hogy 2014. tavaszán újraindítja menetrendszerinti Tunisz-Budapest járatát Tunézia nemzeti légitársasága. 

hirdetés

Iparági értesüléseink szerint novemberben Budapesten tárgyalt a Tunisair három képviselője, feladatuk volt a jövő évi járatindítás előkészítése. A megbeszéléseken két verzió körvonalazódott: vagy februártól vagy áprilistól indulnak a - kezdetben heti rendszerességű, vagy heti két alkalommal közlekedő - járatok. A hazai utazásszervezők a februári kezdést favorizálnák, azonban a kérdésben még nem született döntés. Az útvonalon várhatóan 126 és 162 közötti ülésszámú repülőgépek közlekednek majd, a négy géptípussal repülő Tunisair az igények függvényében állít majd be megfelelő kapacitású repülőgépet Budapest felé.

Forrás: wikipedia
Forrás: wikipedia

Az újrainduló közvetlen járat mindenképpen kedvezően befolyásolja majd a magyar turizmus alakulását Tunéziában. Különösen a hivatásturizmus és az incentive forgalom növekedhet, de várhatóan a kisebb tour-operátorok is aktivizálják majd magukat - közölte kérdésünkre Leith ben Zakour, a Tunézia Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi igazgatója. A szakembertől azt is megtudtuk, hogy 21 300 magyar turista utazott idén november végéig Tunéziába, ami közel 2%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ugyanakkor van még terep a további bővüléshez, mivel 2010-ben majdnem 30 ezer honfitársunk kereste fel az észak-afrikai országot. Számos küldőpiac magához tért egyébként az idén, Skandináviából 14, Nagy-Britanniából 25, Oroszországból 19%, míg Ukrajnából 50%-kal több turista érkezett Tunéziába. 

Emlékezetes, hogy a Tunéziai Nemzeti Turisztikai Hivatal két év szünet után idén tavasszal nyitotta meg újra magyarországi képviseletét. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai