hirdetés
hirdetés

A turisztikai szakemberek Covidot kutatnak

A munka nélkül maradt turisztikai és vendéglátóipari dolgozók a  Covid-19 kontakt-kutatásában vesznek részt Máltán.

hirdetés

A program lehetővé teszi az új előírások által érintett munkavállalók számára, hogy bekapcsolódjanak a COVID-19 kontaktkutatásban, miközben továbbra is megkapják a 2021. március 31-ig járó bérpótlékot.

Felkeresik a turizmus, vendéglátás területén dolgozó, bérpótlékra jogosult munkavállalókat, hogy segítsenek a pandémia megfékezését szolgáló kapcsolatfelkutatási munkafolyamatokban. Az MTA és a Malta Enterprise (Máltai Vállalkozásfejlesztési Intézet) közötti együttműködés lehetővé teszi az MTA-engedéllyel rendelkező vállalkozások alkalmazottai számára, hogy az elkövetkező hónapokban kontakkutatási feladatokat lássanak el az egészségügyi hatóságokkal együttműködve. 
A rendszerbe beválasztottak a teljes 800 eurós bérkiegészítést megkapják, továbbá óránként 5,28 euró extra munkadíjat.
A Máltai Szállodák és Éttermek Szövetége (MHRA) elnöke szerint az ágazat szereplői általánosságban pozitívan reagáltak az új lehetőségre, mely kifejezetten azokon segíteni, akik ténylegesen elvesztették a munkájukat és így érdemi munkát végezhetnek. 
Október végén Máltán újabb szigorításokat kellett bevezetni, mely elsődlegesen a turizmusban és vendéglátásban dolgozókat érinti. Az új szabályozás értelmében a bárok és klubok december 1-ig zárva tartanak, míg a snack bárokban és kioszkokban tilos alkoholt árusítani.

(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai