A világ legszebb szigetei mutatkoztak be Budapesten

Around The World címmel, az Aviareps szervezésében 15 utazási iroda, nemzeti turisztikai hivatal, biztosító és légitársaság képviselője járta az országot a napokban. Szegeden, Győrben, Debrecenben és Budapesten a helyi turisztikai szakemberek prezentációk és workshopok keretében értesülhettek a legnépszerűbb, elsősorban egzotikus, tengerparti célpontok újdonságairól.

A sport és az aktív időtöltés a sztár program

Általában elmondható, hogy kevés szó esett a workshopon a járványról, a desztinációk nagy része pedig szerencsére messze esik a háborús övezettől. A jövőt illetően minden szakember optimistán nyilatkozott. Szinte mindegyik iroda olyan programokat ajánlott elsősorban, amelyek túlmutatnak a napozáson, pihenésen és a tengerparti fürdőzéseken: egyre népszerűbb az aktív időtöltés, a sportok különféle válfaja, a golf, a kulináris újdonságok felfedezése. Mindegyik ország fontosnak tartja a rendezvények megszervezését, beleértve az esküvőket is.

A csütörtöki budapesti rendezvényen először Ciprus, a magyarok körében oly kedvelt, történelemben és kultúrában gazdag sziget mutatkozott be. Ács-Lévai Viktória, a Ciprus Nemzeti Turisztikai Hivatalának vezetője örömmel számolt be róla, hogy jól alakult idén a sziget beutazó turizmusa, elérték a 2019-es számokat, ami fontos, hiszen Cipruson a GDP 30 százaléka származik ebből az ágazatból. Évszaktól függetlenül Ciprus bőséges lehetőséget kínál arra, hogy valami újat, érdekeset és izgalmasat tapasztaljanak az oda utazó turisták, beleértve a szabadidős tevékenységeket, helyi eseményeket.

Ne csak a tengerpartra koncentráljunk

Horvátországnak úgy vágunk neki, mintha hazamennénk, a magyarok legkedveltebb tengerparti nyaraló helyéről beszélünk – de ismerjük-e igazán? Mindig akadnak felfedezésre váró helyek, például világörökségi helyszínek és nemzeti parkok, ahogyan arra Ivana Herceg, a magyarországi horvát turisztikai kirendeltség vezetője felhívta a figyelmet. 

Érdekes volt látni, hogy a 20 éve alakult jordán Hajjat Tours and Travelt ukrán, a Sandals Resortot pedig orosz szakember képviselte – ami valójában nem meglepő, hiszen a luxusutazások terén mindkét országnak van tapasztalata: évek óta turisták ezreit küldik a távoli szigetekre és észak-afrikai régiókba. Jordánia persze nemcsak Petra és Aqaba, bár a magyarok főleg ezeket a településeket ismerik – friss kínálatukban szerepelnek incentive utak, keresztény zarándoklatok, nászutak, aktív- és kalandtúrák is.

 

Addisz-Abeba stratégiai légi központtá vált

A világ egyik legjobb légitársasága évek óta a 4 Skytrax csillagos Ethiopian Airlines, melynek központja Addis-Abeba, ahonnan járataik 127 nemzetközi és 22 belföldi repülőteret vesznek célba. A magyar utasok számára elsősorban a Bécs - Addisz-Abeba közvetlen járatok, illetve az onnan a Seychelle-szigetekre, Zanzibárra, Madagaszkárra közlekedő járatok kínálnak jó csatlakozást. Addisz-Abeba, amely több kontinens megközelítése szempontjából is stratégiai pont, ezért reptere állandóan fejlődik: a bővítések eredményeképp 2025-re évi 22 millió utas fogadását tervezik. Szintén részt vett a workshopon a népszerű Condor légitársaság, amelynek színes, csíkosra festett gépei a reptereken is ezer közül is felismerhetők.

Mauritius szigete 2022. július 1-e óta újra korlátozások nélkül várja a turistákat, megszokott festői strandjaival, túrázásra csalogató nemzeti parkjaival, hegyeivel és lagúnáival. A sziget weboldala felhívja a figyelmet konyhaművészetükre is, különösen a currykre és az édes süteményekre. Érdemes felfedezni természeti, kulturális és történelmi helyeit is.

Thaiföld sokak számára jól ismert: a magyarok kedvelik barátságos hangulatát, gasztronómiáját – azaz a mosoly országát, ahogy az ország közép-kelet európai turisztikai referense, Marzouki Ali nevezte hazáját.

Seychelle egyre divatosabb

A Seychelle-szigetek egy bizonyos hazai társadalmi réteg körében nagy kedvencnek számít, nem véletlen, hogy több, Budapestre érkező iroda is elhozta a magyar kollegáknak friss kínálatát, köztük a 7South. A több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező Promotour kifejezetten Seychelle-re specializálódott, de szervez utakat a Maldív-szigetekre, Réunionra és Rodriguezre is.

A Sandals Resort nem először mutatkozik be Budapesten: 40 éves idén az iroda. Mostanra a Karib-térségben, Jamaicában 17 tengerparti all inclusive Sandals Resort házzal büszkélkedhetnek.

Azt szinte mindegyik előadó hangsúlyozta, hogy utazás előtt azért nézzünk utána a megfelelő weboldalakon, milyenek az éppen aktuális Covid-szabályok.

A szállodaláncok közül az észak-amerikai székhelyű Marriott International képviseltette magát, amely több mint 8 ezer szállodával bír, ezek 30 márkanév alatt, 139 országban működnek.

Ha utazás, akkor utasbiztosítás: az AB Aegon képviseletében Varsányi László számolt  be vállalati eredményeikről, arról, hogy 300 hazai szerződött partnerük van, hogy több csatornás értékesítést folytatnak, és szólt a Vienna Insourance Group-pal való szoros üzleti kapcsolatukról is.

 Elek Lenke

 

 




Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.