hirdetés
hirdetés

A világkiállításra indult az első Budapest-Asztana légi járat

Az első asztanai légi járat indulásának másnapján nyílik meg a kazah fővárosban a jövő energiáit bemutató EXPO, amelyen kiállítóként Magyarország is részt vesz – jelentette ki Varga Mihály a Wizz Air első Budapest-Asztana járatának indulásakor tartott sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a 112 ország részvételével és több millió látogatóval zajló kiállítás a 2017-es év legnagyobb ilyen jellegű nemzetközi rendezvénye. 

hirdetés

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország számára azért is jelentős ez az esemény, mivel az ázsiai térség a világ legdinamikusabban bővülő piaca. Jelenlétünk ezért elengedhetetlenül fontos a meglévő gazdasági kapcsolataink erősítéséhez és az újak kialakításához. Hozzátette, a magyar kiállítók az ezeken a területeken meglévő legjobb, leghatékonyabb és legújabb hazai technológiákat mutatják majd be. A magyar pavilon koncepciójának középpontjában a napenergia, mint az egyik legfontosabb megújuló energiaforrás, illetve az elektromobilitás, és a hatékony vízgazdálkodás áll – ismertette Varga Mihály.

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy szinte minden hazai ágazat rendelkezik a jövőbeni sikeres ázsiai és kazahsztáni piacra lépéshez szükséges adottságokkal. Így a most megnyíló lehetőségekkel egyebek mellett az agráripar, az energetika, az építőipar, a gép- és járműipar, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a turizmus területén működő cégek is élhetnek – tette hozzá.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a WizzAir új járatának indítását áprilisban jelentette be. A tárcavezető rámutatott: a közvetlen összeköttetés órákat spórol meg az utazók számára, és nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a két ország közötti gazdasági, turisztikai és kulturális kapcsolatok tovább erősödjenek.

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!