hirdetés
hirdetés

A Wizz Air és a nők

A légitársaság nőnapi ígérete: még több női pilótát és vezetőt hoznak a repülés ágazatba.

hirdetés

A légitársaság a nemzetközi nőnap és a tematikus “Nők a repülésben” hét alkalmából megerősítette, hogy további lépéseket tesz a légi iparban a nemek egyenlő megoszlásának megteremtése érdekében. A légitársaság továbbra is azon dolgozik, hogy egyre több női munkatársat alkalmazzon pilótaként és a vállalat vezetői pozícióiban.

A legfrissebb adatok szerint a pilótanők aránya mindössze 5,1 százalék* a világon, ami tisztán mutatja, hogy a hagyományosan férfiak által betöltött állásokban szükség van a diverzitás növelésére a légiközlekedés területén is. A légitársaság a Cabin Crew to Flight Deck programjával is ösztönzi a hölgy pilóták számának növelését. Pénzügyi, utazási és lakhatási támogatással, valamint személyre szabott munka- és tanulmányi tervvel segíti a személyzet ígéretes jelöltjeit, hogy pilótává válhassanak.

A 40 hónapos program lehetőséget kínál a fedélzeti személyzet ambiciózus tagjainak, hogy karrierjüket Európa leggyorsabban növekvő, illetve az iparág egyik legfiatalabb és leghatékonyabb flottáját működtető légitársaságánál építhessék fel.

A 2021. március 8-án kezdődő “Nők a repülésben” hét alkalmából a cég megerősíti, hogy támogatni fogja női munkatársai karrierjének előremozdítását a légiközlekedés minden területén, beleértve a nemek egyenlő megoszlásának megteremtését is a légitársaság igazgatóságán belül.

„Pontosan tudjuk, hogy a kollégáink sokszínűsége erősít bennünket, ezért nemcsak ma, hanem minden egyes nap nagy becsben tartjuk női munkatársainkat, hiszen munkájuk nélkülözhetetlen a légiközlekedésben. Szeretnénk inspirálni a légiközlekedésben dolgozó nők következő nemzedékét azzal, hogy nálunk lehetőséget biztosítunk arra, hogy ne csak elindíthassák, hanem fel is építhessék szakmai karrierjüket. Akár légiutaskísérőkről vagy pilótákról, akár repülőgépmérnökökről, repülőgépszerelőkről vagy az irodáinkban dolgozó kollégáinkról legyen szó”, mondta Marion Geoffroy vállalati kapcsolatokért felelős igazgató.

(forrás: Red Lemon Média)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!