A Zöld-foki szigetek és Madeira a Kartago Tours nyári kínálatában

A Kartago Tours nem csupán az új úti célokkal rukkolt elő csütörtöki katalógusbemutatóján, de kedvezményes ajánlataikról és az EUB biztosítóval kötött partneri megállapodásáról is szó volt.

Füri Mihályné ügyvezető elmondása szerint 2013 nem volt egyszerű év a Kartago Tours számára sem, hiszen nehezen álltak össze a charterek, nem jellemző módon sok késés volt, és az arab országokban kirobbanó sztrájkok, illetve a Tunis Air leállása sem könnyítette meg a helyzetet. Az utazási iroda árbevétele július közepéig 30%-kal emelkedett, az éves árbevétel pedig közel megegyezett a 2012-es évivel, a cég az üzleti évet nyereséggel zárja. 2013-ban a legnépszerűbb úti cél 98%-os telítettséggel Görögország volt, de Tunéziába is sokan utaztak velük, a charterek 94%-os telítettséggel jártak.

2014-es újdonságok

Idén három új úti cél került be az utazásszervező kínálatába: a görög Kos sziget, Madeira és a Zöld-foki-szigetek, ami már a téli kínálatban is szerepelt, azonban nyáron idén lehet először oda utazni a Kartago Tours-szal. Megújul az online foglalási rendszerük is, az út lefoglalásával egyidejűleg BBP és sztornó biztosítást is lehet kötni az oldalon. Szintén újdonságnak számít, hogy tavaly – az Atlaszt leváltva – az EUB biztosítóval kötöttek partneri szerződést.

Menyhei Tamás, az EUB értékesítési igazgatója beszámolt arról, hogy a tavalyi év nem csak az együttműködés, de a bevétel tekintetében is eredményes volt. A Kartago Tours weboldala is hamarosan megújul – a dizájnban nem lesz változás, azonban a keresőmotor megváltozik.

Változatos kedvezmények

A nyári előfoglalási kedvezményt a Kartago Tours két dátumra bontotta le: március 15-ig való befizetés esetén nagyobb, április 15-ig való befizetés esetén valamivel kisebb kedvezményt adnak. 

Az utazási iroda áraikat garantálja, a későbbiekben bármilyen változás (üzemanyag áremelkedés, árfolyam változások stb.) esetén utólagosan nem emeli azokat.

A Kartago Tours március 15-ig az előfoglalási kedvezményen felül extra engedménnyel kínálja néhány úti célját: Tunéziában, Djerba szigetén és Egyiptomban (Hurghadában, Sharm El Sheikh-ben, illetve Marsa Alamban) előre meghatározott szállodákban, bármely időpontra jár a kedvezmény, míg Törökország esetén szintén előre meghatározott szállásokon, elő- és utószezoni időpontokra vonatkozik az ajánlat. 

Az április 15-ig foglalóknak ráadásul ingyenes repülőtéri parkolás vagy Budapest környékéről ingyenes reptéri transzfer jár, az utas választhatja ki, hogy melyiket szeretné igénybe venni.

A katalógusárból kedvezmény jár a törzsutasoknak és a 60 év felettieknek, de ifjúsági kedvezményt kapnak a 18-24 éves fiataloknak, akik legalább 6 fős csoportban egy foglalási szám alatt foglalják le útjukat, 14 fő fizető résztvevő esetén a 15. fő pedig ingyen utazhat velük.

Ingyen utazhatnak a gyermekek Tunézia, Egyiptom, Törökország, Görögország, Mallorca és Bulgária foglalása esetén, amennyiben a gyermek két felnőtt kíséretében utazik, részére csak a járulékos költségeket kell megfizetni, vagyis a reptéri illetéket, a biztosítást, illetve úti céltól függően a vízumdíjat. A repülőjegyet, a szállást és az ellátást ingyen kapja. Meghatározott szállodákban pedig már egy felnőtt kíséretében is igénybe vehetik a kedvezményt, így a gyermek részére csak a járulékos költségeket, a felnőtt részére pedig az "1 felnőtt 1 gyermekkel" árat és a járulékos költségeket kell megfizetni. Ezek a helyek gépenként, indulásonként eltérő és korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Egy- és kéthetes utak a kínálatban

Bár a Kartago Tours téli kínálatában már szerepelt a Zöld-foki-szigetek, a nyári időszakra először kínálja a katalógus ezt a desztinációt, ráadásul most már nem csak az évek óta repült Salt választhatják az utasok, de a mellette lévő Boa Vista szigetére is elutazhatnak 7 éjszakára, ahova lisszaboni átszállással lehet eljutni. Madeirára szintén Lisszabonon keresztül juthatunk el 6 vagy 7 éjszakára, Kos szigetre viszont 8 nap/7 éjszaka mellett 15 nap/14 éjre is befizethetnek az utazók.

A Kartago Tours 2014-es nyári kínálatában a következő úti célok szerepelnek: Bulgária, Egyiptom (Hurghada, Marsa Alam, Sharm El Sheikh), Görögország (Kréta, Rodosz, Zakynthos, Kos), Horvátország, Madeira, Portugália, Spanyolország (Costa Brava, Mallorca), Szicília, Törökország (Antalya), Tunézia és Djerba, illetve a Zöld-foki-szigetek.

Egyiptomba heti 3 charterrel lehet eljutni a nyári időszakban, ezek a járatok kedden, pénteken és vasárnap indulnak. Az utasokat idén is a Travel Service légitársaság szállítja. Tunéziába szintén heti 3 Travel Service járat indul a nyáron, 1-2 hetes, illetve 11-12 napos turnusokat is lehet választani. Az új szállodák közé tartozik a Hammametben található, 4 csillagos Nahrawess Hammamet, amit a Kartago Tours hazai besorolása szerint 3+ csillagosként kínál.

Egyiptomban főként 5 csillagos hotelekkel bővült a szállodakínálat, azonban Sharm El sheikh-ben bekerült egy 3 csillagos szálloda is a kínálatba, a Happy Life Village Dahab. Törökországban csak Antalya elérhető a Kartago Tours-szal utazók számára, azonban négy időtartamot is választhatnak : 8 nap/7 éj, 11 nap/10 éj, 12 nap/11 éj és 15 nap/14 éj is szerepel a kínálatban.

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.