Aba-Novák, street art és a jeges tea

Aba-Novák Vilmos és Ferenczy Károly remekei full extrákkal, óriásiban, tűzfalakon! A FUZETEA, az ismert jegestea márka ugyanis újraálmodta és egyedi formában hozta létre a hazai klasszikus festményeket: rendhagyó kiállítása, a FUZEUM minden érdeklődőnek frissítő művészeti élményt nyújt a belváros kellős közepén. A híres magyar műveket modern street arttá átformáló kiállítás április 25-e estétől bárki számára ingyenesen, regisztráció nélkül, éjjel-nappal megtekinthető az elkövetkező három hónapban a Kazinczy és az Akácfa utcában.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

„Minden kulturális produktum, legyen az egy üdítőital vagy az úgynevezett magaskultúra terméke, egy műtárgy, vagy éppen egy kiállítás, igyekszik meghatározni, hogy kihez beszél, kit szólít meg és mi az üzenete. Már a hatvanas évek óta fantasztikus gondolkodók igyekeznek szűkíteni, lehetőleg betömni azt az árkot, amit korábban az úgynevezett alacsony (vagy pop) és az úgynevezett magaskultúra között vontak. Az izgalmasan gondolkodó alkotók és elméleti emberek, legyenek azok művészettörténészek vagy kreatív ügynökségek szakemberei, együtt igyekeznek mozgatni a két tengelyt, vagyis fúzionálni a kettőt” – mesélt a FUZEUM-hoz vezető útról művészeti, történeti megközelítéssel Oltai Kata, a FUZEUM kurátora a kiállítás megnyitóján.

Ahogy a FUZETEA a legfinomabb ízek összehozásáról, úgy a FUZEUM is az élmények vegyítéséről szól. „A fúzió azt jelenti, hogy két vagy több jelenség, attitűd, szempont összefonódik, és nem csorbítva egymást, egy olyan új minőséget, alkotást, bármit hoz létre, mely együtt beszél ezekről. Ezzel a szemlélettel hívták életre a FUZEUM kampányt is: a hagyományos reklám üzenetét, a teakultúrát, a tea élvezetét kapcsolták össze a hazai festészettörténetből játékra hívott három alkotással.” – tette hozzá Oltai Kata.

Az ismert jegestea-márka együttműködő partnere a FUZEUM ötletének megvalósításában a Színes Város volt. A tűzfalfestéssel és köztérszínesítéssel foglalkozó csapattal közösen választották ki a szervezők az adott festményeket és a tűzfalakat is, és közösen Aba-Novák Vilmos Laura és Piros kalapos nő, valamint Ferenczy Károly Október című képeit alkották újra, többemeletes nagyságú tűzfalakon. A festményeket a jeges tea márka új ízkombinációi mozgatják meg újragondolt részletekkel: néhány, a teára utaló elem kifinomult beillesztésével, az eredeti művek stílusához tökéletesen illeszkedő módon.

„A város bármelyik negyedében, ahol van jó vagy rossz állapotú falfelület, érdemes lehet egy oda illő és minőségi tűzfalfestményben gondolkodni. Ha megvan az ötlet, önkormányzatokkal, háztulajdonosokkal, festőkkel, művészekkel, támogatókkal összefogva hozzuk létre az alkotást, amely mindaddig meg is maradhat a környezet örömére, míg át nem festik, vagy be nem épül az előtte lévő terület. A lényeg, hogy – ahogy Vasarely is kitűzte célul Színes Város című könyvében – a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre. A FUZEUM esetében ezt valósítottuk meg” – avatott be a projekt megvalósítása hátterébe az idén 10 éves Színes Város Csoport alapítója, Megyeri András.

Az újragondolt, monumetálissá alakított festmények a legnagyobb nyüzsgés és belvárosi forgatag közepette is egy kis saját magára fordítható időt és underground-klasszikus fúziós művészeti élményt kínálnak mindenkinek: a három FUZEUM műalkotás április 25-e estétől három hónapon át éjjel-nappal megtekinthető ingyenesen, regisztráció nélkül a Kazinczy utca 47. alatt és az Akácfa utca 27. szám két oldalánál.

Forrás: Turizmus Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.