Hogy kerül a mangalica a wellness élménybe?

Mi a közös a gasztronómiában és a wellnessben? Erre kaptunk választ egy budapesti wellness hotelben.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Különleges vállalkozásba fogott a Ramada Resort – Aquaworld Budapest szálloda és élményfürdő akkor, amikor a vendégek maximális testi és lelki táplálása érdekében összehangolta az élménybirodalom gasztronómiai és wellnesskínálatát. A Gastro & Spa programsorozat résztvevői hedonista módon fürdőzhetnek a kulináris és a wellness nyújtotta élményekben. Ezt próbálhatták ki a sajtó képviselői egy kellemes hétvégi program keretében, ahol mindenki megkóstolhatta az újszerű finomságokat, és élvezhette az Oriental Spa, illetve az Aquaworld különleges szolgáltatásait.

A programokat megelőző sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a Ramada Resort – Aquaworld Gastro & Spa élménye abban is különbözik a „wellness = egészséges étkezés” elképzeléstől, hogy a szállodában töltött idő alatt nem feltétlenül a könnyű és bioételeken van a hangsúly, hanem az élvezeteken, a gazdag ízeken és a különleges – sokszor magyar – fogásokon.

Feltöltő spa élmény

A fent említett fűszernövényeket azonban nem csak a menübe csempészik bele, hanem egyes elemei a különböző test- és arckezelésekben is visszaköszönnek. Így választható például rozmaringos-borsmentás masszázs is az Oriental Spa részlegben.

A keleties hangulatú, háromszintes Oriental Spa mindent egy helyen kínál, ami egy jó wellness programhoz kell: egzotikus fürdők, élmény- és relaxációs medencék, gőzfürdő, különleges szauna világ, kozmetika, arc- és testkezelések, masszázsok, pihenőágyak, fodrászat, szolárium, manikűr-pedikűr, tenisz, squash és fitneszterem. A Social Spa programnak köszönhetően a szállóvendégeken kívül sokan érkeznek egynapos vagy pár órás kikapcsolódásra is, mondhatni életformaszerűen. A tematizált hölgy-, sport-, senior- és páros napok speciális kínálata egyre több vendéget vonz be a környékről.

A naponta többször, délutánonként megrendezett szauna szeánszok között pedig választhatunk többek között mézes, pálinkás, sós testradíros és citromos szaunaprogramok közül is.


Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.
Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek

Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek 

Az igazgató kiemelte, a befizetett előleg nem vész el, szeretnének hiteles vendéglátók maradni.
A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága

A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága 

Ki emlékszik már arra, hogy akárcsak két-három éve, még a sci-fi szintjén gondolkodtunk a mesterséges intelligenciáról? Mára nemhogy megbarátkoztunk vele, hanem segítőtársunk lehet.
Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria

Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria 

Íme, néhány érdekes tény és  idézetet az elmúlt 110 év történetéből. 
Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus

Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus 

Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.
Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca

Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca 

Meglévő irodai és kiskereskedelmi ingatlanokat alakít át hostelekké az a&o csoport.
Ez a hotel kapta a 'Magyarország vezető luxusszállodája 2024' címet

Ez a hotel kapta a 'Magyarország vezető luxusszállodája 2024' címet 

Március 6-án Berlinben tartották a World Travel Awards 31. díjátadó ceremóniáját, ahol átadták a világ legjobb szállodáinak járó kitüntetéseket.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.