hirdetés
hirdetés

Airbus A350 repülőgép az Air France flottájában

Az Air France szeptember 27-én szállította első Airbus A350 repülőgépét a toulouse-i központba. A környezetbarátabb, újgenerációs gépen 324-én ülőhely található: 34 a Business, 24 a Premium Economy, 266 pedig az Economy osztályon. Az első járat október 7-én indul majd, 2020-ban pedig összesen hat célállomásra szállít majd utasokat. Az ígéretek szerint 2025-re 28 Airbus A350-900 járat lesz a légitársaság flottájában.

hirdetés

Új eszköz a környezeti lábnyomuk csökkentése érdekében

Az Air France évek óta elkötelezett amellett, hogy csökkentse környezeti lábnyomát olyan intézkedésekkel, mint a fedélzeti teher csökkentése, a hulladék mérséklése és újrahasznosítása, az ökopilóták támogatása, a zajszennyezés csökkentése, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és ellensúlyozása, valamint az egyszer használatos műanyagtermékek helyettesítése. Bár ezek egytől egyig fontos lépések, természetesen a környezeti lábnyomuk csökkentésének fő mozgatórugója továbbra is a flotta modernizálása, melynek kezdete az első A350 beszerzése volt.

Ez a repülőgép 25 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt (2,5 liter/utas/100 km) köszönhetően az akár 67 százalékkal könnyebb anyagok beépítésének – az 53 százalék kompozitnak és a 14 százalék titaniumnak. Ráadásul a zajszennyezettség is 40 százalékra csökkent. Az Air France azt is elhatározta, hogy részben bioüzemanyaggal üzemelteti az Airbus A350 járatot Toulouse és a Párizs-Charles de Gaulle repülőtér között. Ez a kezdeményezés a bioüzemanyag fontosságát hangsúlyozza a repülési szektorban, valamint az Air France elkötelezettségét az iránt, hogy hozzájáruljanak ennek fejlesztéséhez.

forrás:123rf

„Toulouse”, az Air France első Airbus A350-es gépe

Annak érdekében, hogy ez az alkalom emlékezetes legyen, az Air France visszatért ahhoz a hagyományához, mely szerint elnevezi repülőgépeit. Az alkalmazottakkal való egyeztetés után a vállalat úgy döntött, hogy egy emblematikus francia város nevét fogja kapni a gép. Az első Airbus A350-et így Toulouse-nak nevezte el Anne-Marie Couderc, az Air France-KLM és az Air France elnöke, a repülőgép szponzora. Toulouse, amely egyébként a repülés fővárosa, ennek az új, a flottához most csatlakozott repülőgépnek a szülőhelye is. Plusz érdekesség, hogy az Air France 1933-as létrehozása óta indít járatokat Toulouse-ba. Az Air France ezzel Franciaországot, annak kultúráját és történelmét is népszerűsíti világszerte.

Az Air France Airbus A350 fedélzetén az utasok 30 százalékkal nagyobb ablakokkal találkozhatnak, a különböző légnyomásrendszereknek köszönhetően a szokásosnál kényelmesebb utastérlégkört biztosított - mivel rendszeresen megújul a kabinlevegő, valamint a különböző repülési időszakokhoz igazított világítást élvezhetik. Az Airbus A350 kabinja az egyik legcsendesebb a legújabb generációs ikerfolyosós/szélestörzsű repülőgépek között.

A Business osztályon az ülés két méter hosszú lapos ággyá alakítható a pihentető alvást elősegítendő. Az új HD-képernyő több mint 1400 órányi szórakozást biztosít, beleértve a filmeket, a zenét, a podcastokat és sok minden mást. Az elegáns kabinok maximálisan alkalmazkodnak az utasok igényeihez, a kivehető válaszfalnak köszönhetően pedig választhatnak a megosztott vagy az egyéni utazási élmény között.

A Premium Economy osztályon a vadonatúj Recliner ülés nagyobb helyet biztosít az utasok számára, így kényelmesen kinyújthatják a lábaikat. A megfelelő pihenést biztosítandó párna és paplan áll az utasok rendelkezésére.

Az Economy osztályon még kényelmesebb ülés várja az utasokat, és itt is elérhető a több mint 1400 órányi szórakozási lehetőség, beleértve a filmeket, a zenét, a podcastokat és sok minden mást.

Wif-i a fedélzeten

Az Airbus A350 fedélzetén wi-fi is található, három különböző szolgáltatással:

  • az ingyenes Üzenet szolgáltatás mindenki számára elérhető, bárki fogadhat és küldhet üzeneteket a repülés teljes ideje alatt,
  • a Surf szolgáltatás ára 3 és 18 euró között mozog (6000 mérföldön), mely lehetővé teszi az internetezést, a beszélgetést és az e-mailek küldését,
  • a Stream szolgáltatás, mely 30 euróba (10 000 mérföldön) kerül, nagysebességű internethozzáférést, streaminget és letöltést biztosít az Üzenet és a Surf szolgáltatásai mellett.

Az Airbus A350 célállomásai

Az Air France Airbus A350 október 7-től hat célállomásra – négy kontinensre – szállít majd utasokat a Párizs-Charles de Gaulle repülőtérről.

A hat célállomás a következő:

  • Abidjan (Elefántcsontpart): 2019. október 7. és december 8. között, majd 2020. február 10-től a nyári időszakra
  • Bamako (Mali): 2019. október 7. és december 8. között, majd 2020. február 10-től a nyári időszakra
  • Toronto (Kanada): 2019. október 27-től
  • Kairó (Egyiptom): 2019. december 9-től
  • Szöul (Dél-Korea): 2019. december 9-től
  • Bangkok (Thaiföld): 2020 nyári időszakára
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai