hirdetés
hirdetés

Akik a restik sötétjéből kiszabadították az aranyat érő nedűt

Dlusztus Imre és Soós Kálmán A jó magyar pálinka című albumát mutatták be csütörtökön a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (MMGM) megtartott a Szent Miklós Pálinka Ünnepen.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár méltatta a szerzők alkotását, és a Mihazánk Könyvkiadó igényes munkáját. Mint mondta, a 260 oldalas kötet „a teljességre való törekvéssel, tudományos és kulturális igényességgel tekinti át a pálinka világát”.

A könyv a pálinka elmúlt másfél évtizedben bekövetkezett reneszánszát mutatja be, egyúttal a hungarikummal kapcsolatos ismeretek gazdag tárháza. A színes fotókkal, gazdagon illusztrált könyvből megismerhetők a legjobb főzdék, szakmai ismeretek nyújt a gyümölcstermesztéstől a cefrézésen át a párlatkészítés és későbbi érlelésig, de akadnak receptek pálinkával készült ételekről, fogyasztási szokásokról is. 

„Tisztelgés e kötet mindazok előtt, akik a restik sötétjéből kiszabadították az aranyat érő nedűt, és azok előtt is, akik a kedvüket lelik vagy magukat keresik benne” – áll az ajánlóban. 

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár a könyvbemutató után munkatársunknak elmondta, hogy a folyékony hungarikum, vagyis a pálinka szerves részét képezi a turizmusunknak.

- Ha valamelyik országnak a kultúráját meg akarjuk ismerni, akkor az épített örökség mellett a másik, amellyel szembesül az országba érkező turista, hogy valahol enni és inni kell. Bármilyen célzattal érkezik is ide, akár városnézés, akár vallási turizmus, a hazánkban látogató vendégek a legjobb hírét vihetik a pálinkánknak is és számíthatunk arra, hogy saját országukba is keresik majd ezt a különleges magyar minőséget - mondta.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai