hirdetés
hirdetés

Akik sokat tettek az Autoclub Travelért

...azok bizonyára vannak jó páran, de kiemelkedik közülük Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) vezetője.

hirdetés

A viszony kölcsönös; az Autoclub Travel pedig sokat tett azért, hogy egyre több magyar utazó ismerje meg Németországot, mivel ők rendelkeznek a legszélesebb németországi kínálattal - mondta Czeiszing Miklós, az Autoclub Travel ügyvezetője azon a napon, amikor Petra Hedorfer munkásságát elismerve oklevelet nyújtott át a DZT e héten Budapesten tartózkodó első emberének. Történt mindez csütörtökön a Magyar Autóklub (MAK) tavaly ősszel megnyílt Berda József utcai székházában.

Az Autóklub új székháza 2011. november 11-én 11 órakor nyílt meg. A 11-es szám misztikusnak tűnő ismétlődése mögött nagyon is józan okok húzódnak: 2011-ben lett a Magyar Autóklub 111 éves - oldotta fel a rejtélyt dr. Kovács Zoltán, az Autóklub főtitkára.

Környezetében a székház igencsak rendhagyó alkotásnak tűnik. Délre trafó telep magasfeszültségű vezetékekkel, északra Újpest lakótelepe, nyugatra pedig a főváros nevét viselő bank Corten acéllal burkolt modern tömbje. Ezek közt áll az akár vitorlára is emlékeztető passzív ház, melynek formája valójában nyugatról nézve egy gigantikus 'a' betűt formáz, az Autóklub nevének kezdőbetűjeként. Ezt a formát igazán akkor adja majd ki, ha egyszer majd megépül az Aquincum és Újpest közé régóta tervezett közúti híd. Az egy, nyolc emelet magasságig emelkedő függőleges fal által megtartott épületet a Lukács és Vikár építészstúdió tervezte.

Az épületet alaposan bejáró Petra Hedorfer megjegyezte: a székház a nemzetközi szakmai közönség előtt nem ismeretlen, Németországban is beszélnek róla.

Az oklevél átadás kapcsán Czeiszing Miklós fontosnak tartotta megjegyezni: nem kivételezek velük a DZT, csupán arról van szó, hogy az eltelt több mint tíz év során egyedülállóan szoros együttműködés alakult ki köztük és a német turisztikai marketingszervezet között. Mint mondta, németországi értékesítéseik növekednek köszönhetően részben a Németországra jellemző kedvező ár-érték aránynak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai