hirdetés
hirdetés

Állami ökoturisztikai utazási iroda alakulhat

Zajlik a 7. Magyar Nemzeti Parkok hete, melynek nyitó konferenciáján kiderült, az állam az ígéretesnek tűnő ökoturizmusból is kivenné a részét.

hirdetés

Dr. Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkárának elmondásából kiderült: az úgynevezett országos ökoturisztikai koordinációs és utazásközvetítő egység valójában nem közvetítene, hanem utakat szervezne.

Az utazásszervező vállalat a VM háttérintézményeként megalakult Nemzeti Környezetügyi Intézet (NKI) keretein belül folytatná tevékenységét. A vállalat minden nemzeti park igazgatóságba 2-2 embert delegálna.

Megalakítása 170 millió forintba kerülne. A pénzt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM) reméli a VM azzal az indokkal, hogy amennyiben minden a terv szerint halad, azaz az iroda meggyőző számokkal szervezi útjait, már első évben a befektetett összeg teljes egészében visszajöhet, két évvel később pedig akár a duplája is - ismertette Rácz András. Hozzátette: a finanszírozás ügyében biztató tárgyalásokat folytatnak az NFM-mel.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai