hirdetés
hirdetés

Átadták a megújult visegrádi hajóállomást

A 75 millió forintból nemcsak a hajóállomás épületét, de a környező területet és a három kikötőt is felújított a Mahart Passnave, jövőre pedig egy negyedik kikötőt is kialakítanak.

hirdetés

Sztojanovits Kristóf, a Mahart Passnave Kft. marketingvezetőjének köszöntője után a cég ügyvezető igazgatója, Spányik Gábor elmondta, hogy régióközponttá válhat a hajóállomás, mert a hajók ismét használják majd a szobi és zebegényi kikötőt is. A turisták szívesebben utaznak majd hajón a fővárosból, mivel a Budapest és Esztergom közötti út hat óráról háromra rövidül azáltal, hogy a fővárosból gyorsjáratú hajó juttatja el az utasokat Visegrádra, akik innen hagyományos turistahajóval folytathatják az útjukat.

Az ünnepélyes átadás
Az ünnepélyes átadás

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a folyamatos fejlesztésekre hívta fel a figyelmet, valamint arra hogy a Mahart Passnave-re fontos feladat vár a vizes világbajnokság alatt is, de azt is elmondta, hogy korszerűsíteni akarják a hajózási informatikai rendszert is, mert „sokkal több van a Dunában, mit amit kihozunk belőle”.

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke szerint azon dolgoznak, hogy az ügyintézés gyors és rugalmas legyen, a hatóságnak a vízi közlekedés biztonságának szavatolása a feladata. Arra törekednek, hogy ne fegyelmező szerepük legyen, ugyanakkor felhívják a figyelmet a nehézségekre és a megoldások lehetőségeire.

Félegyházi András, Visegrád polgármestere az együttműködést emelte ki, hogy a térségben ez példás, Visegrád és a Dunakanyar idegenforgalma össze van kötve a Dunával, ezért "stratégiai partnerei vagyunk egymásnak, nem tudunk egymás nélkül működni, és ez az együttműködés jól működött az elmúlt években".

Balról jobbra Győri Gyula, Tasó László, Félegyházi András, Spányik Gábor és Sztojanovits Kristóf
Balról jobbra Győri Gyula, Tasó László, Félegyházi András, Spányik Gábor és Sztojanovits Kristóf

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai