Átadták az 'Év Hotelje 2011' címet a Fried Kastélyszállónak

2011-ben az eSzállás belföldi turisztikai portál egy online „Év Szálláshelye” szavazást hirdetett látogatói között. A verseny elkészületei már 2010-ben elkezddtek, ekkor arra kérték látogatóikat, hogy ajánljanak szálláshelyeket, melyek méltók lehetnek a címre.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

2010. november 1. és december 31. között lezajlott ez a szakasz, majd ezt követően kategóriánként (hotel, panzió, vendégház) az első 12 legtöbb ajánlást kapott szálláshely került megmérettetésre. Az „Év Szálláshelye” szavazás 2011 januárjában vette kezdetét és 2011. május 31-ig lehetett leadni a voksokat. Kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott els három szálláshely került díjazásra. Minden szavazó kizárólag egyszer adhatta le szavazatát, a döntőbe jutott 12 szálloda közül 1. helyen végzett a Fried Kastély Szálloda**** és Étterem, versenytársait fölényesen megelőzve, közel 1 400 szavazattal érdemelte ki a címet. A sümegi Hotel Kapitány végzett a második helyen, míg a Hotel Karos SPA lett a harmadik. A díjat 2011. június 24-én hivatalosan is átadta a portál tulajdonosa Simontornyán, a Fried Kastély új Báltermében.

„Az Év szállodája” cím tulajdonképpen meglepetésszerűen ért minket, hiszen a szabályok szerint az eSzállás látogatóinak ajánlása alapján állt össze a mezőny, vagyis mi valójában csak akkor szereztünk tudomást a jelölésről, amikor megkaptuk az értesítést, hogy bejutottunk a döntőbe. Mivel mindenki csak egy szavazatot adhatott le, így az eredmény mindenképpen hiteles, és számunkra valóban az a legfontosabb, hogy a vendégek döntése alapján lettünk a legjobbak, akik a nálunk töltött napok után úgy érezték, hogy voksukat nekünk adják" - monda el a Vendég&Hotel Online-nak Phan Bich Zhien asszony, a Fried Kastélyszálló tulajdonosa.

A Kastély csapatának, azért is különleges a díj elnyerése, hiszen a bővítési, fejlesztési munkálatok éppen csak befejeződtek idén májusban. A Fried Birtok a régóta hiányolt Wellness és Fitness Központtal, és 21 szobával bővült és immáron 44 szobával várja Vendégeit. Az idei már a második elismerés a Kastély számára, 2010-ben az Év Legszebb Szállodája címet nyerte el.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.