hirdetés
hirdetés

Átlagon felüli növekedés 244 ezerrel

A németországi beutazó turizmus továbbra is dinamikus növekedést mutat: január és április között a Szövetségi Statisztikai Hivatal 23,1 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztrált a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken, amely 4,8 százalékkalhaladja meg az előző év ugyanezen időszakának eredményét - közölte csütörtökön a DZT, Német Turisztikai Hivatal.

hirdetés

„Négy hónap alatt egy millió plusz vendégéjszaka – ez az eredmény ismételten megerősíti az  úticél Németország  sikeres  piaci  pozicionálását. Európa mint  a  német beutazás legfontosabb küldőrégiója 3,6 százalékos  növekedéssel garantálja  a  stabilitást. Az ázsiai és az amerikai piac 6,5, illetve 8,2 százalékos növekedési rátával továbbra is kifejezetten dinamikus fejlődést mutat” – magyarázza a számokat Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

A Németország iránti kereslet Lengyelországban 2018. első négy hónapjában 15,3 százalékkal erőteljesebben fejlődött, mint Belgium vagy Dánia. Ezáltal a németországi beutazás  listáján Lengyelország a nyolcadik helyet foglalja el. A gazdasági fejlődés az oroszok utazási kedvét is erősíti: majd 10 százalékos növekedéssel  a  vendégéjszakák terén felzárkóztak a top 10 küldőországhoz. A délkelet-európai országok az idei első négy hónapban átlagon felüli növekedési rátával járultak hozzá a németországi beutazó turizmus pozitív  mérlegéhez:  a  régió 3 millió vendégéjszakával (plusz  245  ezer) 8,8 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest.

Az  Amerikai Egyesült Államok további öt százalékos növekedéssel erősítik meg pozíciójukat,mint Németország legfontosabb interkontinentális küldőpiaca. Közép-Amerika és a Karib-térség pedig egy év leforgása alatt majdnem megkétszerezte vendégéjszakái számát.

Az Ázsia/Ausztrália/Dél-Afrika  régió  2018. első négy hónapjában 2,86 millió vendégéjszakával erősíti a németországi beutazást – ez  6,8  százalékos  növekedésnek (plusz 183 ezer vendégéjszaka) felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Az ismételten növekvő kínai GDP-vel párhuzamosan a kínai turisták utazási kedve is újraéledt: idén az első négy hónapban 8,6 százalékkal nőtt a kínai vendégéjszakák  száma Németországban. Ezáltal Kína ismét visszakerült a németországi beutazástop 10-es listájára.  

Magyarország a 2018-as évelső négy hónapjábanátlagon felüli növekedési rátával járult hozzá a németországi    beutazó turizmus pozitív mérlegéhez.Hazánk244.356 vendégéjszakával 9,4százalékos növekedést mutat az  előző  évhasonló  időszakához képest.Ez plusz 20.996 vendégéjszakát jelent.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai