hirdetés

Atyaég, hol tart a világ? Most egy 3 Michelin-csillagos is bezár!

Joel Robuchon három Michelin-csillagos fine dining étterme, a szingapúri Resorts World Sentosa (RWS) június végével lehúzza a rolót.

hirdetés

Az RWS június 7-én megerősítette a hírt, és azt is, Joel Robuchon egy másik étterme, a két Michelin-csillaggal büszkélkedő  L'Atelier de Joel Robuchon is bezár. Azt is közölték, hamarosan közös nyilatkozatot adnak ki a Robuchon-csoport éttermeinek bezárása kapcsán.

Kettő kilőve, maradt még 23
Kettő kilőve, maradt még 23

 A szingapúri egységet jelenleg, még június végéig, Kim Joinie-Maurin főszakács vezeti, míg a L'Atelier de Joel Robuchon konyháját Vianney Massot.

Robuchon séf - aki évente legalább háromszor látogat Szingapúrba, és több mint 25 étteremmel rendelkezik világszerte - mutatta be tavaly novemberben két, most bezárásra ítélt helyén az új főszakácsokat.

E high-end helyeken a menük 220-300 dollárba kerülnek.  Egy 2016-ban készült interjúban az akkor 73 éves  tulajdonos elmondta The Straits Times újságírójának, hogy a szingapúri egység olyan tökéletes hely, ami csakis három Michelin-nel jutalmazható.

Az RSW vendégtere
Az RSW vendégtere

Szingapúrban jelenleg 38 Michelin csillagos étterem működik, és idén valószínűleg további gasztro-fellendülést ad a nagyvárosnak, és nyilván további Michelin-csillagokat eredményez majd jövőre, hogy itt nyit éttermet hamarosan Marco Pierre a White Mohamed Sultan Roadban és Alain Ducasse a Raffles Hotelben.

A 3 Michelin-csillagos high-end étterem bezárásának lehetséges okai között a szakértők a túl nagy ipari jelenlétet, emiatt az egekbe szökő bérleti díjakat, a túl magas árakat és a rossz elhelyezkedést említik. Michel Lu (49) a helyi élelmiszer- és italgyártók egyesületét összefogó Revolver Ázsia ügyvezető elnöke szerint az is problémát okoz, hogy a túlságosan nagy távolságok miatt a megfelelő, folyamatosan magas minőségű alapanyagbeszerzés is nagyon nehéz és csak túl magas anyagi ráfordítással valósítható meg.

 

(forrás: www.straitstimes.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai