hirdetés
hirdetés

Ausztria felfüggesztette a személyvonat-forgalmat Olaszországgal

Ausztria felfüggesztette a személyvonat-forgalmat Olaszországgal - közölte az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) szóvivője.

 

hirdetés

Szerdán egyúttal megkezdődik a járművek ellenőrzése az olasz határon. Stefan Eder rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a délelőtt folyamán előkészületek zajlanak, amelyek részeként kisebb technikai átalakítások szükségesek, például leszerelnek szalagkorlátokat. Emellett tisztázni kell, hová terelik az autókat, és mihez kezdenek a kialakuló forgalmi dugókkal. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kezdődik meg az ellenőrzés.

Az osztrák kormány kedden további óvintézkedéseket léptetett életbe a koronavírus elleni küzdelem jegyében, egyebek között megtiltotta a beutazást Olaszországból. Az országban rekedt mintegy 4000 osztrák állampolgár hazautazását az osztrák külügyminisztérium segíti, de nekik két héten át karanténban kell maradniuk. Emellett elrendelték, hogy legkésőbb jövő hétfőig be kell szüntetni az oktatást az ausztriai felsőoktatási intézményekben, valamint az iskolák és az óvodák esetleges bezárásáról is tárgyaltak.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai