hirdetés
hirdetés

Az ágazatok közötti szinergiákra épít az új helyettes államtitkár

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Matolcsy György vezette gazdasági csúcstárcához került a turizmus szakmai felügyelete. Cséfalvay Zoltán államtitkár helyettese, dr. Horváth Endre a turizmus mellett további négy területért - egészségipar, innováció, a területfejlesztés tervezése és a versenyképesség javítása - felel.

hirdetés

Így a helyettes államtitkár a magyar turizmus legmagasabb szintű szakmai vezetője. A 15 éve stratégiai tervezéssel foglalkozó szakember tegnap szűk körű megbeszélésen ismertette terveit. Az interjút teljes terjedelmében holnapi számunkban közöljük, most csupán a legfontosabb témákat emeljük ki. A helyettes államtitkár számít az eddigi szakállamtitkárság munkatársaira, akik hamarosan átköltöznek a volt Pénzügyminisztérium József nádor téri irodaházába.

Horváth Endre tervei szerint kihasználná a gondjaira bízott ágazatok közötti szinergiákat. Célja továbbá, hogy a pályázatokon elnyerhető fejlesztési támogatásokból 70%-ban magyar kis- és középvállalkozások részesüljenek. A fejlesztések alapját a gondos tervezésben látja. Ennek érdekében a tárcánál júliusban szakmai műhelymunka indul, amelynek folytatásaként még a nyár folyamán a turisztikai szakma 300 képviselőjével kívánnak konzultálni az ágazat jövőjét illetően.

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) összevonása más állami intézményekkel a közeljövőben nem várható, de előbb-utóbb összehangolják a tárcához tartozó háttérintézmények: ITD hungary, AMC, MT Zrt. tevékenységét.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai