Az Airport Debrecen szezonja, tervei

A tavalyival nagyjából egyező utasforgalmat bonyolító Airport Debrecen (AD) határozott léptekkel halad a régiós repülőtérré válás felé.

Hazánk második számú, állandó forgalmú nemzetközi repülőtérré válása óta eddig bezárásra nem kényszerült repülőtere, az AD az eddigi idei utasforgalom alapján közel annyi utast szolgál ki, mint 2009-ben.

A charterszezon kezdete óta 46 kiutazó járatról eddig 13406 induló és érkező utas fordult meg a repülőtéren. A Hambrug International kéthetente Lipcséből és Erfurtból közlekedő járatain eddig 1670 ki- és beutazó utast fogadott a debreceni légikikötő.

A járatok többnyire 100%-os töltöttséggel közlekednek - tájékoztatta Farkas András, a repülőtér ügyvezetője a Napi Turizmust hozzátéve: különösen igaz ez az augusztusi járatokra.

Debrecenből jelenleg heti 3 járat közlekedik Törökországba, illetve egy-egy járat Tunéziába valamint Bulgáriába, míg a német charterek, melyekre csak menetjegy váltása is lehetséges, kéthetente közlekednek főképp Hajdúszoboszlóra érkező fürdővendégekkel.

Farkas András elmondta: az idén nem indított korfui járat jövőre újra indulhat. Igény lenne rá, illetve az utazásszervezők is jelezték ebbéli szándékukat a repülőtér felé, mindenesetre a tervezhetőség érdekében meg kell várni a szezon zártával kijövő eredményeket - tette hozzá az ügyvezető.

A charterforgalom megtartása és bővítése mellett továbbra sem tesz le a debreceni repülőtér arról, hogy a régió első számú, menetrend szerinti forgalmat is bonyolító légikikötőjévé váljon.

Mivel a cívis város légikikötője nem csupán szezonális idegenfogalmi termékekhez kapcsolható, hanem az ország második legnagyobb, számos kulturális, gazdasági és idegenforgalmi vonzerővel rendelkező városának repülőtere, így indokolható a nemzetközi menetrend szerinti forgalomba történő bekapcsolása.

Egy ráhordó járat újbóli beindításához a repülőtér vezetősége komoly előkészületeket tett az utóbbi időben, komolyabbakat, mint, ami a korábbi hasonló próbálkozásokat megelőzte - ismertette Farkas András. Debrecennek korábban volt két - München, Budapest - sikertelen kísérlete hasonló járat üzemeltetésére.

„A repülőtér azt a célját, hogy más országokhoz hasonlóan regionális repülőtérként kiszolgálja a vonzáskörzetében élők igényeit csak menetrendszerinti járatokkal tudja elérni” - érvel Farkas András.

Nyár végéig szeretne a repülőtér vezetősége végezni azzal a felméréssel, amely alátámasztja a régió ráhordó járat beindítására vonatkozó igényeit illetve a légitrsaságokkal folytatott további tárgyalások irányát meghatározná.

„Az utazási szokás felmérésében bevontuk, illetve még be kívánjuk vonni a régióban működő vállalatokat, önkormányzatokat, az idegenforgalommal foglalkozók körét, a rendezvényszervezőket, de olyan új területek képviselőit is, mint például az egészségturizmus” - ismertette az ügyvezető.

A debreceni repülőtér esetében meglehetősen nagy területről beszélünk. „Vonzáskörzetünk az Észak-Alföldi régió megyéin - Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok - túl Békés, Borsod-Abaúj Zemplén és Heves megye egy részére is kiterjedhet, valamint átnyúlhat az országhatáron túl Ukrajna és Románia határmenti részére is. Ez a terület megítélésünk szerint nincs ellátva gyors és rugalmas utazást biztosító légi kapcsolattal, így ezt a szerepet a Debreceni Repülőtér mindenképpen betöltheti” - vázolja fel Farkas a földrajzi határok nyújtotta lehetőségeket.

Fontos azonban, hogy a régiós igényeket kiszolágáló járat hosszú távon és versenyképes áron üzemeljen. Ahogy fontos az is Farkas András tájékoztatása szerint, hogy olyan járatstruktúra jöjjön létre, amellyel Távol-Keletről vagy az amerikai földrészről is rugalmasan, kényelmesen elérhetővé válhat Debrecen és régiója.

A repülőtér tárgyalásokat folytat mind a „hagyományos”, mind pedig a fapados légitársaságokkal. Előbbieknél elsődlegesen a német - Frankfurt, München - vagy angol hub-ra ráhordás jön szóba. Utóbbiak esetében az AD tárgyal már egy ideje a Ryanair-rel, de eddig nem sikerült az ír fapadossal túllendülni azon a technikai akadályon, hogy a Ryanair szerint a debreceni kifutópálya nem alkalmas az ír fapados által üzemeltetett Boeing 737-800-as típusú gépek fogadására. Ellentmndásba látszik azonban kerülni a Ryanair, mivel a típus gyári minimuma 31 méteres pályaszélesség, Debrecenben 2500x40 méteres pályát használnak, melyen vígan landolnak és szállnak fel a Ryanair által használt típusnál lényegesen nagyobb gépek, mint a például a Boeing 767, vagy az IL-76-os cargo gép is. Szintén tárgyal az AD a Wizzairrel, ők azonban még további ismereteket kívánnak szerezni a régióról - mondta el Farkas András. 

Érdeklődésünkre, hogy nem lenne-e célszerű egy budapesti ráhordó járatról a Malévvel tárgyalni, Farkas úgy reagált hogy a Malévnél fenálló nehézségek miatt egy újbóli budapesti járat beindítása akadályokba ütközik, de szerinte egy megfelően működő Malév estében már „másnap indulhatna” a járat.

„Reálisan nézve - a fenti szempontokat és a folyamatban lévő munkát is figyelembe véve - egy új járat legkorábban a légitársaságok 2011-es nyári menetrendjébe illeszthető be, azaz az üzemelés kezdete jövő év tavasz, nyár eleje lehetne, de ez mind az előttünk álló időszak tárgyalásainak függvénye” - biztat Farkas András hozzátéve, hogy a város vezetése részéről minden támogatás adott.


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.