Az Alföld szíve: itt az új turisztikai weboldal

Közös sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a nyilvánosságot csütörtök délelőtt Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Fejér Andor, az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület elnöke az új megyei turisztikai információs portál elindulásáról és a megye turisztikai helyzetéről.

Pozitív tendenciák mutatkoznak Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai adataiban. 2014-ben több mint 177 ezer vendég fordult meg itt. A vendégek 496 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 11%-os emelkedést jelent a 2013. évi adatokhoz képest.

A KSH adatai alapján, a 2010-2014. közötti időszak vendégforgalmi adatait megvizsgálva megállapítható, hogy 2010. után jelentős emelkedésnek indult mind a vendégek, mind a vendégéjszakák száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében – mondta el Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.

Új turisztikai weboldal

Több hónapos előkészítő munka után elindult Jász-Nagykun-Szolnok megye új turisztikai információs portálja is a www.alfoldszive.hu címen – folytatta a megyei elnök. Az új weboldal működtetését az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület fogja végezni.

Érdekes tendenciák mutatkoznak a küldőországok tekintetében Jász-Nagykun-Szolnok megye vonatkozásában – hangsúlyozta Galó Anita, a térségi turisztikai egyesület titkára. Az ide érkező vendégek 95%-a Európából érkezik.

A TOP 5 küldő ország rangsora az alábbiak szerint alakul:

1. Németország
2. Lengyelország
3. Románia
4. Szlovákia
5. Ausztria
6. Olaszország

A külföldi vendégéjszaka számában az orosz vendégek 200%-os, az olasz vendégek 25%-os, a holland vendégek 16%-os arányú növekedését regisztrálták megyénkben 2014-ben. Az orosz vendégéjszakák száma ezzel 627-re emelkedett a tavalyi évben.

A külföldi-belföldi vendégek arányában már 2013-ban elindult egy szignifikáns változás az előző időszakhoz képest, amely 2014-ben folytatódott. 2014-ben a vendégforgalom meghatározó részét - 87%-át - adó belföldi vendégek száma 13%-kal növekedett, míg a külföldieké némileg - 3,6%-kal - elmaradt az egy évvel korábbitól – mondta Galó Anita.

Fejér Andor, az „Alföld szíve” Térségi Turisztikai Egyesület elnöke nagyon fontosnak tartja, hogy a megindult fejlődés fenntartható legyen. Az Egyesület abban érdekelt, hogy ennek megteremtse és biztosítsa a jövőben a feltételeit. Nyilvánvaló, hogy a turizmus fejlődése, a vendégek és vendégéjszakák számának növekedése nem önmagától valósul meg. Nagyon fontos a folyamatos fejlesztés, a magas színvonalú szolgáltatások megléte.



"Az idei évben fontos feladatunk, hogy egy naprakész vonzerőleltár-adatbázist készítsünk. Emellett képviseljük megyénk teljes turisztikai kínálatát hazai szakmai kiállításokon és vásárokon, közreműködünk az Alföld Szíve kedvezménykártya akció működtetésében. Minden kapacitásunkkal azon vagyunk, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai újrapozícionálását elősegítsük, a térség ismertségét növeljük – elsősorban a belföldi turisztikai kínálatban. Ennek egyik kiváló és nélkülözhetetlen eszköze az új turisztikai portál" – tette hozzá Fejér Andor.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat egy tavalyi év végén zárult pályázatának köszönhetően több, a térség turizmusfejlesztését szolgáló esemény és program, illetve a marketingmunkát segítő tevékenység valósult meg. Felfrissült az Alföld Szíve logó, létrejött az új honlap, amely a nyilvánosság számára 2015. április 15-től érhető el, előtte a tartalmi feltöltése folyt, valamint – egyebek mellet – turisztikai imázsfilm készült.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?