hirdetés
hirdetés

Az Amex GBT megvenné a Hogg Robinsont

Pénteken látott napvilágot a hír, hogy megvenné az American Express Global Business Travel a brit Hogg Robinson Group-ot. A Skift.com úgy tudja, hogy 411 millió fontot, több, mint 144 milliárd forintot ér ez meg az Amexnek.

hirdetés

Nem képezné a megállapodás részét a cég szoftver üzletága, a Freadom, melyet a portál értesülései szerint a Visa vásárol meg mintegy 142 millió fontért. Az üzlet nyélbeütéséhez szükséges lesz a részvényesek 75 százalékának beleegyezése. A cég két fontos részvényese, az együttesen a cég 45,62 százalékát birtokló Emirates tulajdonú Dnata és a Boron befektetési vállalat az átvétel mellett tette le voksát.

A több átszervezésen áteső Hogg Robinsont nem tervezték eladni, de a cég indoklása szerint az Amex ajánlata kiszámíthatóbb jövőt jelent számukra. A felvásárlás a világ vezető üzleti utaztatóját hívhatja életre. A Travel Weekly szakmai portál 2017. legnagyobb utazásszervezőit bemutató listája szerint az értekesítések alapján az Expedia vezeti a sort 72,4 milliárd dollárral. Az Amex 31,1 milliárd dollárral harmadik.

Ugyanakkor az egyesüléssel a munkavállalók 6-8 százalékának inthetnek agyőt. Az Amexnek 12 000, a Hogg Robinsonnak 4 500 dolgozót foglalkoztat világszerte.

(forrás: Skift)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai