hirdetés

Az Artisjus jövőre nem tervez áremelést

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület képviselői egyeztetésre hívták a szakmai szervezeteket, hogy megismerjék a vendéglátás és a szálláshely-szolgáltatás területén történt változásokat, illetve a zenefelhasználással kapcsolatos észrevételeket.

hirdetés

A  július 5-i megbeszélésre a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) is meghívást kapott, amelyet Kovács László (elnök) és Zerényi Károly (tanácsadó) képviselt.

Az Artisjus részéről dr. Filák Mária (főosztályvezető, Műsorengedélyezési Főosztály) tájékoztatta a szakmai szervezetek képviselőit, hogy a jövő évi díjszabások (ideértve a vendéglátóhelyekre és a szálláshelyekre vonatkozó V18-as díjszabást) tekintetében módosítást nem terveznek és a díjakat nem emelik. Ugyanakkor az MSZÉSZ bevonásával gondolkodnak az airbnb-hez kapcsolódó szálláshelyek díjszabásban való kezeléséről.

Az MVI a jövő évi díjszabással kapcsolatos javaslatok megfogalmazásához nemzetközi kitekintést végzett, amelynek keretében megvizsgálta az ír, a brit, az ausztrál és az új-zélandi díjszabásokat. A nemzetközi kitekintést alapul véve az MVI azt javasolta, hogy a szakmai szervezetek tagsága számára kedvezményes díjtételek vonatkozzanak. Habár a jelenlegi díjszabás lehetőséget biztosít arra, hogy meghatározott feltételek teljesülése esetén az Artisjus alacsonyabb mértékű, kedvezményes jogdíjfizetést tartalmazó felhasználási szerződést köthessen az érdekképviseleti szervezetekkel, azonban ilyen megállapodása az Artisjusnak egyetlen szakmai szervezettel sincs. Az MVI egy olyan feltételrendszer kialakítását szeretné, amely a szakmai szervezetek oldaláról teljesíthető és mindkét fél számára előnyös. Az Artisjus képviselői nyitottak a további tárgyalásokra és a konkrét javaslatok megvitatására, ezért várhatóan ősszel ismét le fognak ülni a felek egyeztetni.

(forrás: MVI / Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai