hirdetés
hirdetés

Pofozkodás a lizsében

A 168 Óra majdnem 9 perces videóján látható, ahogy a paravánok mögött folyó faátültetési munkákat felügyelő Valtonos biztonságiak egyszer csak több tucatnyi, nagydarab emberből álló csapata kiront és alaposan helyben hagy időset, nőt, férfit és okos telefont. A kisfilm időtartama alatt a rendőrségből nem sokat látni.

hirdetés

A ligetvédők a sajnos már évek óta csak porfogóként álló időkerék mellett folyó faátültetések ellen, a filmben elhangzók szerint legálisan demonstráltak a paravánok 20 méteres körzetében. Szerették volna megakadályozni a munkagépek területre történő ki- és bejutását.

Az előzmények a felvételből nem derülnek ki, az azonban látszik, hogy a biztonságiak nem bántak kesztyűs kézzel a gyülekézési jogukkal élni kívánó adófizető polgárokkal. Bizonyára vizsgálat állapítja meg, hogy ki és mennyiben lépte túl a jogkörét. A hatalmas ribillió közepette érdemes figyelni az emberhátrányos helyzeket, illetve ahogy 06:59-nél egy napszemüveges férfi akkorát kever le egy vékonyabb csontozatú lánynak, hogy az egy másodperccel rá már a földön fekszik. Ekkor a felvétel szerint már a rend őrei is beszállnak a pogózásba, de meglehetősen visszafogottan. Majd nekilátnak intézkedni, a videó tanúsága szerint a tüntetőkkel szemben.

A Magyar Narancs megkereste az ügyben a BRFK-t, ahonnan azt a választ kapták, hogy a XIV. kerületi rendőrkapitányság „garázdaság vétség gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.”

A közeli Hősök-terén ez is csak egy nap a sokból: jönnek-mennek a turistabuszok, öntik utasaikat a sokat látott szobrok lába elé. Néhány, a fotózkodásban megfáradt utazó a Műcsarnok árnyas árkádja alatt kortyolgat egy-egy limonádét. A Műcsarnok mögött, pont a szerdai erőszakos jelenettel farkasszemet nézve áll egy székelykapu. Átadását előredátumozták 2018. augusztus 20-ra. „Csak egyetlen út áll előttünk nyitva, a szeretet útja” - valami ilyesmi olvasható a kapuboltozat fölött.

(forrás: 168 óra)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai