hirdetés

Az „Év Ifjú Séftehetsége” vehette át a Miele díját a Dining Guide gálán

Idén is megrendezésre került az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseménye, a Dining Guide Év Étterme Gála, ahol számos más elismerés mellet átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége” díjat is.

hirdetés

Több mint tíz éves hagyománya van annak, hogy a Dining Guide díjazza az ország legjobb éttermeit. A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz összeállításához szükséges anonim tesztek már tavaly májusban megkezdődtek, majd a legek kiválasztása az idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje feladata volt, aki januárban meglátogatta a finalista hazai éttermeket.

A hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselőit felvonultató gálán nem csupán a 10+2 legkiemelkedőbb éttermet díjazták, elismerték többek között az év séfjét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív konyháját is.
Az „Év Ifjú Séftehetsége” 2019-ben Farkas Richárd, az őrségi Pajta Bisztró séfje lett, aki bejárta Budapest és Barcelona konyháit is. A Michelin-csillagos Hoja Santa étterem és az 5*-os Grand Hotel Central után tért vissza hazánkba, hogy csatlakozzon a Pajta Bisztró csapatához. A Pajta ötvözi a hagyománytisztelő, közösségteremtő központ hangulatát és a modern értelemben vett bisztró fogalmát. A séf számára a legfontosabb a minőség, a regionalitás és a szezonalitás, valamint az, hogy gasztronómia élményt nyújtson a vendégeknek.

A különdíj győztese a díjátadó során a Miele mobil konyhájában Kis Sándorral, a Miele séfjével közösen készítette el azt a különleges ételkompozíciót, melynek fő összetevője az őrségi tökmag és a pisztráng volt.

Az ifjú séftehetség az elismerés mellett egy Miele DG 6001 szabadon álló gőzpárolót vihetett haza, mellyel akár otthon is egészséges, újszerű ételeket készíthet. Nyereményét elismerő szavak kíséretében Jécsy Norbert, a Miele Kft. ügyvezetője adta át.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai