hirdetés
hirdetés

Az Orangeways budapesti buszvonalakat üzemeltethet

Az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Nyrt. leányvállalata, az Orangeways City Kft. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által kiírt, midi autóbuszokkal üzemeltethető fővárosi közforgalmú autóbuszvonalak költségtérítéses üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázatát – jelentette be Dr. Kovács Miklós, az Orangeways vezérigazgatója.

hirdetés

A nyertes pályázat

„Magyar fejlesztésű és gyártású busszal, a győri Rába Járműipari Holding S91-es típusjelű esztétikus, biztonságos és korszerű járművével és az Orangeways-nek a nemzetközi személyszállításban kifejlesztett magas színvonalú szolgáltatási gyakorlatával pályáztunk. Úgy ítéltük meg, hogy Budapest sűrűn lakott, közlekedési és turisztikai szempontból egyaránt frekventált kerületeiben ezzel a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, Euro 6-os erőforrással szerelt midi busszal tudjuk az elvárható legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani az utazóközönségnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a BKK úgy ítélte meg, hogy leányvállalatunk, az Orangeways City Kft. tette az összességében" - közölte Dr. Kovács Miklós.

15 járaton 40 busszal

Az utasbarát és környezetkímélő közszolgáltatás üzemeltetését az Orangeways 40 busszal kezdi meg várhatóan még az év vége előtt a 16, 16A, 27, 39, 116, 118, 137, 143, 157,186, 203, 226, 237, 243, 251 számú vonalakon. „Az utasok a szép, naponta lemosott, sűrűn takarított buszok kényelme, tisztasága mellett más változást nem fognak tapasztalni, hiszen az üzemeltető előnyös elhelyezkedési lehetőséget kínál a BKK jelenlegi, gyakorlott buszvezetőinek” – mondta végezetül a vezérigazgató.

Céljuk a budapesti közösségi közlekedés résztvevőjévé válni

Az Orangeways-nek nagy tapasztalata van a kulturált, kényelmes közlekedés biztosításában. A nemzetközi távolsági buszközlekedés hazai piacvezetője 2013-ban több mint 300 ezer utast szállított, 50 európai nagyvárost összekötve.

A társaság a tavalyi év második felében emelte alaptőkéjét 2,5 milliárd forintra annak érdekében, hogy sikeres résztvevőjévé válhasson a magyarországi, ezen belül a budapesti közösségi közlekedésnek. A társaság a midi busz pályázat mellett ajánlatot nyújtott be fővárosi csuklós busz pályázatra is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai