Baalbek

A Mellow Mood csoporthoz tartozó ötcsillagos luxushotel, a Buddha- Bar Hotel Budapest Klotild Palota ad otthont a novemberben nyíló tradicionális libanoni étteremnek, a Baalbeknek.

A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelye, amely nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta (és amely nevet Csontváry Kosztka Tivadar monumentális festménye is viseli) Budapest szívében várja majd vendégeit.

A levantei konyha színe-javát felvonultató étterem a halal eljárással készülő, hagyományos receptek, friss és legkiválóbb minőségi alapanyagok mellett a kifogástalan kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt.

A keleties hangulatú étteremben a helyszínen frissen készülő lepénykenyér, utánozhatatlan arab fogások és folyamatosan változó napi ajánlatok várják majd a vendégeket a hét minden napján. Az étlapon a megunhatatlan mezzéken és színes salátákon kívül olyan különlegességek sorakoznak, mint a Harira, a fűszeres bárányleves, a frissen sült grillhúsok, halételek, a rózsavízzel ízesített libanoni tejpuding vagy az „Um Ali”, az egyiptomi kalácspuding.

Az étterem főszakácsa – akinek szenvedélye az autentikus arab konyha – a garancia arra, hogy az idelátogatóknak olyan kulináris élményben lesz részük, mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt.

„Az étterem nyitásával az a célunk, hogy vendégeink megízlelhessék a Közel-Kelet legizgalmasabbnak ítélt konyháját, amely egy csepp mediterrán és török beütéssel különleges fűszerezésű ételeket kínál; mindezt autentikus környezetben és hamisítatlan arab vendégszeretettel” – mondta Blandl Judit, a Mellow Mood csoport általános igazgatója.

„A budapestiek és az ide látogató külföldiek körében szintén van igény az újításokra. A Buddha-Bar étterem már ezelőtt is a keleti ételek széles választékával sok ember kedvencévé vált, egy eredeti libanoni étterem pedig csak tovább bővíti majd a Klotild Palota utánozhatatlan ízkavalkádját” – tette hozzá Fazekas Tamás, a Buddha-Bar Hotel igazgatója.

 

A Baalbek hangulatos téli teraszával, ahol a számos shisha válogatás mellett a tradicionális arab teaszertartás is kipróbálható, kétségtelenül új, különleges színfolt lesz a budapesti éttermek palettáján.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.