hirdetés

Balatoni borászok közös kóstolója a tó közepén

Bemutatták a – balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő - Balatoni Kör egyesület „Kóstold Körbe!” kiadványát, sétáló borkóstoló kíséretében, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon.  

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A 2014-ben alakult Balatoni KÖR, a tóhoz tartozó 3 megyét, 6 borvidéket az egyesületi tagok vállalkozásai által összekötő szervezet. A Balatoni Kör fő mozgatórugója az értékvédelem, az összefogás és a közös gondolkodás.

Mi továbbra is az egész éves Balatonban hiszünk, és ezen dolgozunk nap, mint nap. Látható, mérhető eredményeink vannak ezen a téren, de a vendéglátás többi szereplőjének is fel kellene végre ismernie, hogy az összes munkaerőpiaci probléma gyökere a szezonalitás, mondta Szilágyi Lajos, a kiadvány szerkesztője, a Balatoni Kör elnöke. „Az országban és az egész világban zajló inflációs folyamatoktól sajnos mi sem tudjuk függetleníteni vállalkozásainkat. Az energiaárak, a nyersanyagköltségek, a bérek növekedése extra terheket jelentenek az idei évben. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy az azonos kategóriájú vendéglátóhelyek árait összehasonlítva, még mindig kedvezőbb árakkal várjuk a vendégeket, mint a kedvelt tengerparti üdülőhelyek”, tette hozzá.

 

A „Kóstold Körbe!” füzet megtalálható minden, a kiadványban szereplő helyszínen, és segít eligazodni a vendégnek, ha például kutya- vagy családbarát helyet keres, esetleg tóparti éttermet vagy romantikus szállást, rendezvényhelyszínt, borászatot, pálinkafőzdét vagy exkluzív hotelt.

„Az előzetes foglalási adatok ismeretében ezen a nyáron is rekordszámú látogató várható a tó körüli településeken. Ami változás az előző 2 évhez képest, hogy a külföldi desztinációk is eltörölték a korlátozásokat, így az idei évben várhatóan azok jönnek a Balatonhoz, akik tudatosan választják turisztikai célpontként", állapította meg Szilágyi Lajos.

Az új, 2021-es évjáratú BalatonBorok szintén 2022. május 24-én - igazán stílusos helyszínen-, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon debütáltak a nagyközönség előtt. 

A BalatonBor olaszrizling szőlőfajtából készül, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor.A BalatonBor az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért joggal mondhatjuk, hogy „a Balaton Bora”. A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, idén már a 7. évjárat került palackokba. 

Ebben az évben 18 balatoni borászat kezdhette meg a BalatonBor palackozását, egységes megjelenés alatt: 

-       Cseh Családi Pincészet

-       Barna Pince

-       Dombi Pince

-       Laposa Birtok

-       Zelna Borászat

-       Hujber Pincészet

-       Veszprémi Pince

-       Gyukli Pince

-       Fata Pincészet

-       Tagyon Birtok

-       Koronczai Pince

-       Dobosi Birtok

-       Bogáromi Borbirtok

-       Istvándy Pincészet

-       Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

-       Feind Pincészet

-       Szeremley Birtok

-       Pócz Pincészet

(forrás: Balatoni Kör)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk