Balatoni borászok közös kóstolója a tó közepén

Bemutatták a – balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő - Balatoni Kör egyesület „Kóstold Körbe!” kiadványát, sétáló borkóstoló kíséretében, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon.  

A 2014-ben alakult Balatoni KÖR, a tóhoz tartozó 3 megyét, 6 borvidéket az egyesületi tagok vállalkozásai által összekötő szervezet. A Balatoni Kör fő mozgatórugója az értékvédelem, az összefogás és a közös gondolkodás.

Mi továbbra is az egész éves Balatonban hiszünk, és ezen dolgozunk nap, mint nap. Látható, mérhető eredményeink vannak ezen a téren, de a vendéglátás többi szereplőjének is fel kellene végre ismernie, hogy az összes munkaerőpiaci probléma gyökere a szezonalitás, mondta Szilágyi Lajos, a kiadvány szerkesztője, a Balatoni Kör elnöke. „Az országban és az egész világban zajló inflációs folyamatoktól sajnos mi sem tudjuk függetleníteni vállalkozásainkat. Az energiaárak, a nyersanyagköltségek, a bérek növekedése extra terheket jelentenek az idei évben. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy az azonos kategóriájú vendéglátóhelyek árait összehasonlítva, még mindig kedvezőbb árakkal várjuk a vendégeket, mint a kedvelt tengerparti üdülőhelyek”, tette hozzá.

 

A „Kóstold Körbe!” füzet megtalálható minden, a kiadványban szereplő helyszínen, és segít eligazodni a vendégnek, ha például kutya- vagy családbarát helyet keres, esetleg tóparti éttermet vagy romantikus szállást, rendezvényhelyszínt, borászatot, pálinkafőzdét vagy exkluzív hotelt.

„Az előzetes foglalási adatok ismeretében ezen a nyáron is rekordszámú látogató várható a tó körüli településeken. Ami változás az előző 2 évhez képest, hogy a külföldi desztinációk is eltörölték a korlátozásokat, így az idei évben várhatóan azok jönnek a Balatonhoz, akik tudatosan választják turisztikai célpontként", állapította meg Szilágyi Lajos.

Az új, 2021-es évjáratú BalatonBorok szintén 2022. május 24-én - igazán stílusos helyszínen-, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon debütáltak a nagyközönség előtt. 

A BalatonBor olaszrizling szőlőfajtából készül, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor.A BalatonBor az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért joggal mondhatjuk, hogy „a Balaton Bora”. A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, idén már a 7. évjárat került palackokba. 

Ebben az évben 18 balatoni borászat kezdhette meg a BalatonBor palackozását, egységes megjelenés alatt: 

-       Cseh Családi Pincészet

-       Barna Pince

-       Dombi Pince

-       Laposa Birtok

-       Zelna Borászat

-       Hujber Pincészet

-       Veszprémi Pince

-       Gyukli Pince

-       Fata Pincészet

-       Tagyon Birtok

-       Koronczai Pince

-       Dobosi Birtok

-       Bogáromi Borbirtok

-       Istvándy Pincészet

-       Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

-       Feind Pincészet

-       Szeremley Birtok

-       Pócz Pincészet

Forrás: Balatoni Kör


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.