hirdetés
hirdetés

Bazalt, tölgy és beton a Badacsony lábánál

Izgalmas belsőépítészeti megoldásokat felvonultató borélményhotelt avattak a közelmúltban Badacsonyban. Bemutatjuk a Bonvino Hotelt.

Munkatársunktól

hirdetés

A Balaton északi partján, a Keszthely – Tapolca – Balatonfüred háromszögön belül nem történt komolyabb szállodafejlesztés évek óta, ezért döntöttek úgy a badacsonytomaji Borbarátok vendéglő, valamint a Neptun Panzió tulajdonosai, hogy egy befektetőtárssal négycsillagos színvonalú szállodát építenek egy üres telekre a csodálatos fekvésű badacsonyi szőlőhegy aljában.

Bonvino_borbár
Bonvino_borbár

Az elgondolást tett követte, és egy hónappal ezelőtt át is adták a Bonvino borélményhotelt. Az 50 új munkahelyet teremtő beruházáshoz 200 millió forintos uniós forrást nyertek a beruházók.

Visszaigazolt várakozások

Amint azt Nagy Miklós ügyvezető igazgatótól a helyszínen megtudtuk, a 48 szobás szálloda megvalósítása során arra törekedtek, hogy plusz szolgáltatásokat és egyedi megoldásokat nyújtsanak a vendégeknek a szezon meghosszabbítása érdekében. Ezért került két, összesen 100-120 fős kapacitású rendezvényterem, valamint egy szaunákat és masszázsszolgáltatásokat kínáló wellness részleg a szállodába. Nagy Miklós kiemelte: „Családi vállalkozásunkban húsz éve a badacsonyi turisztikai iparban dolgozom, ezért lokálpatriótaként is büszkeséggel tölt el a Bonvino. Olyan kínálatot nyújt a szálloda a vendégeinek, amellyel hitem szerint egész Badacsony fejlődését szolgálja.”

A számítások eddig igazolták a várakozásokat: amint azt Pásztori Eszter értékesítési vezetőtől megtudtuk, augusztus elején a rossz idő ellenére is telt házzal üzemelt a szálloda, az őszre pedig jelentős az érdeklődés a magyar és multinacionális cégek részéről tréningekre, rendezvényekre.

Bonvino3
Bonvino3

Azt hitték, nincs még kész

A badacsonyi kikötőből könnyű sétával elérhető, kívülről visszafogottan elegáns szálloda építése során a környék meghatározó anyagai, a bazalt és a tölgy kaptak hangsúlyos szerepet. A kívülről szolid hotel ugyanakkor a budapesti Gepetto stúdió jóvoltából nem mindennapi belsőépítészeti megoldásokkal operál.

A tervező szándékosan hagyott szabadon jókora betonfelületeket például a szobák mennyezetén, emiatt több utas jelezte a portán, hogy remélik, hamarosan befejezik a félbehagyott festést. A magyaros motívumokkal díszített fehér párnák, az egyedi gyártású, fából készült ágytámlák érdekes módon mégis harmonizálnak a festetlen, szürke mennyezettel.

Étterem
Étterem

Az épület két szárnya két külön stílust képvisel: az egyik felében a hagyományos fahordós érlelésre emlékeztetve rusztikus a szobák kialakítása, a másik felében a reduktív borkészítés jegyében modern belsőkkel találkozhatunk.

A 48 szobából 36 a kétágyas, rajtuk kívül 10 apartman, 1 nászutas és egy családi lakosztály várja a vendégeket. 2 szobát a mozgáskorlátozottak igényei szerint alakítottak ki. Az emeleti szobákhoz kényelmes erkélyek, a földszintiekhez közvetlen kertkapcsolat tartozik.

modern szoba
modern szoba

Kisfröccstől a háziúrig

A folyosók fekete színű falain szintén érdekes megoldásként a borkészítés elevenedik meg fehér krétarajzként. Megismerjük a szőlőművelés alapjait a kaccsazástól a szüretig, de egy életre megtanulhatjuk a bor és szódavíz keverésének különféle arányait is a kisfröccstől a háziúrig. Aki pedig kedvet kap egy pohár borhoz, az természetesen a legjobb helyen jár a Bonvinóban. A ház borbárja az épület földszintjén kapott helyet, ide bárki bármikor betérhet egy pohár italra, megismerheti a badacsonyi termelők borainak legjavát.

Az étteremben is nagy hangsúlyt helyeznek a helyi alapanyagok felhasználására a kecskesajttól a mangalicasonkáig. Exkluzív borvacsorákat és szezonális különlegességeket is kínálnak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai