hirdetés
hirdetés

Becsődölt Románia egyik legnagyobb utazási irodája

Csaknem 8 millió euró kárt okozott az egyik legrégebbi román utazási iroda, az Omnia Turism csődje - mondta Mircea Titus Dobre román idegenforgalmi miniszter.

hirdetés

Hozzátette, az 1991-ben alapított cég rendkívül népszerű kedvezményeket adott ügyfeleinek, a turisták az idei év hátralevő részére 433 ezer euró értékű üdülési csomagot fizettek ki előre. A jövő évre is számos foglalás volt, a már kifizetett csomagoknak az értéke eléri a 7,5 millió eurót - közölte a miniszter.

Az Omnia Turism csődje a rendszerváltozás óta a legnagyobb károkozásnak számít az idegenforgalomban. A cég számláit zárolták, a tulajdonos hétfőn öngyilkos lett, és nagyon kevés az esélye annak, hogy a turisták kártérítésben részesülnek.

A közvélemény a hét elején szerzett tudomást a cég csődjéről, akkor a turisták egy része a repülőtéren értesült a cég tulajdonosának haláláról, valamint arról, hogy külföldi üdülésük nincs kifizetve.

A hatóságok egyelőre nem közölték, mi okozta a csődöt, de az idegenforgalomban dolgozók tudni vélik, hogy a tulajdonos saját célokra használta vállalkozása pénzét, amelynek nagy részét elvesztette, és emiatt lett öngyilkos.

A miniszter azt tanácsolta a turistáknak, ne menjenek üdülni még akkor sem, ha a repülőjegyük ki van fizetve, hiszen a cég számláin mindössze 30 ezer euró van, és a szállásuk nincs kifizetve.

Jelenleg 244 turista tölti üdülését külföldön az Omnia révén, egy részük úgy döntött, hogy ők maguk fizetik ki a szállásukat, mikor a helyszínen szembesültek azzal, hogy a szállodai költségük nincs rendezve.

Romániában több mint 2 ezer utazási iroda működik, a hatóságok az idén 88 működési engedélyét vonták be.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai