Bemutatkoznak a nyugat-dunántúli Tourinform irodák

A Magyar Turizmus Zrt. a társaság szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben, önkormányzatok illetve egyesületek finanszírozásában működő Tourinform irodák megismertetésére és népszerűsítésére tájékoztató sorozatot indított augusztusban. A sorozat 2. részeként most a Nyugat-Dunántúl turisztikai régió felfedezésére csábít a nemzeti turisztikai marketingszervezet, ahol 17 Tourinform iroda, különböző szolgáltatásokkal segíti az utazók eligazodását a turisztikai rengetegben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tourinform Bük (9737 Bük, Eötvös u. 11.)

A gyógyulni, felfrissülni vágyók számára valódi élményeket kínál a Büki Gyógy- és Élménycentrum (pl. Szaunavilág, Medical Wellness Centrum, gyermekfoglalkoztató stb.), de a golf szerelmesei is feltétlenül látogassanak el Bükfürdőre, ahol 18 lyukú Championship-golfpályán, több mint 100 hektáros területen hódolhatnak kedvenc sportjuknak. A vendégek körében igen kedvelt a városnéző „körutazás”, amelyet Dotto és Loki nevű, Bük és Bükfürdő között menetrendszerűen közlekedő kisvonatokon tehetnek meg az érdeklődők. Akik belekóstolnának a helyi és környékbeli különlegességekbe, azok számára kihagyhatatlan program a Bükfürdőn, májustól októberig, kéthetente vasárnap megrendezésre kerülő Vásári Forgatag – Kézműves és Régiségek Vására, ahol akár meg is lehet vásárolni a "kincset érő" portékákat. Május és október között a sportrajongók is megtalálhatják itt a számításukat, ugyanis a bükfürdői Sportparkban, szerdától szombatig, délutánonként különböző ingyenes sportprogramokkal várják a mozgásra vágyókat. A büki Tourinform irodában minderről bővebben is tájékozódhatnak az érdeklődők. Az iroda – amely turisztikai információkon kívül térképeket, könyveket, helyi gyógytermékeket is biztosít – szeptemberben továbbra is hétfőtől szombatig, 9-17 óráig várja a látogatókat. A Tourinform mellett található touch info készülék segítségével nyitva tartási időnkön túl is lehetőségük van a vendégeknek büki, bükfürdői szálláshelyekről, éttermekről, aktuális büki és környékbeli programokról tájékozódni. Emellett a Tourinform iroda kerékpár-kölcsönzési lehetőséget is biztosít az aktív kikapcsolódásra vágyók számára.

További információ: tel.: 94/558-419 vagy 94/558-439; e-mail: buk@tourinform.hu

Tourinform Celldömölk (9500 Celldömölk, Sport u. 8.)

A vulkanikus eredetű Ság hegy bazaltsapkájának jelentős részét lebányászták, melynek következtében csodálatos természeti látványosság maradt hátra: a kráter. Így betekintést nyerhetünk a hegy belsejébe, és megismerhetjük annak kialakulását. Az Önkormányzat 430 millió forint pályázati támogatást nyert el a Kemenes Vulkán Park létrehozásához. A nagyszabású turisztikai beruházás részeként a Vulkán Házban 11 helyiségből álló interaktív kiállítóhely szolgálja az igényes szórakoztatást és ismeretterjesztést. A park megtekintése után bebarangolható a tájvédelmi körzet megújuló geológiai tanösvénye is. Az utazók körében kedvelt attrakció a celldömölki Mozdony skanzen, de a környéken a magyar irodalom több híres alakjának nyomába is eredhetünk: Ostffyasszonyfán a Petőfi Emlékszoba, Csöngén a Weöres Sándor Emlékház, Egyházashetyén Berzsenyi Dániel Szülőháza, Dukán pedig Dukai Takách Judit Kriptája és Kúriája várja a látogatókat.
A celldömölki Tourinform iroda – amely a településre érkező utazók leglátogatottabb helyén, a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő épületében működik – ingyenes prospektusok, térképek, programfüzetek terjesztésével is hozzájárul a térség turisztikai kínálatának népszerűsítéséhez.

További információ: tel.: 95/423-940 ; e-mail: celldomolk@tourinform.hu

Tourinform Győr (9021 Győr, Árpád u. 32.)

 

A folyók városában, Győrben kalandozva érdemes betérni a helyi Tourinform irodába, ahol a turisztikai információk mellett különböző térképeket, könyveket, képeslapokat és rendezvényekre szóló jegyeket vásárolhatnak az érdeklődők, valamint szálláskereséssel és foglalással, illetve idegenvezető közvetítéssel is segítik az utazókat. A város turisztikai kincsei közé tartozik többek között a Városháza, a Bazilika, a gyönyörűen felújított Széchenyi tér, a Káptalandomb és a Püspökvár, családi programként pedig kihagyhatatlan többek között a Xantus János Állatkert, de a környéken érdemes felfedezni a Szigetköz varázslatos világát, a Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Apátságot, vagy a csodálatos fertődi Esterházy-kastélyt is. A városba látogatók körében népszerű program pl. a Győrkőcfesztivál – Győrkőcolimpia, a Vaskakas Ünnepi Játékok, a Barokk Varázsa-Barokk Esküvő vagy a Győri Téli Fesztivál. Előreláthatóan 2011 őszén nyílik a belváros szívében egy turisztikai Látogatóközpont, ahol majd a Tourinform iroda is helyet kap. A vendégek tájékoztatását segíti a Győr városát és a térséget bemutató információs részleg, interaktív touch infók. Az új helyen a Tourinform iroda lehetőséget biztosít helyi-, térségi termékek, illetve emléktárgyak megvásárlására is. A Látogatóközpontban helyet kap továbbá egy pénzváltó, illetve a győri sportéletet bemutató terem.

További információ: tel.: 96/311-771 vagy 336-817; e-mail: gyor@tourinform.hu

Tourinform Körmend (9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László u. 5.)

A körmendi Tourinform iroda a Vasi Hegyhát térségében, a Batthyány Kastély Színház épületében található. Az ide látogatók leginkább a Kastély épületegyüttesét keresik fel, illetve a környékbeli látnivalókat. Az időszakos kiállításokra az irodában lehet belépőjegyet venni, ahogy a nagyobb, helyi kulturális rendezvényekre is. A helyiek, illetve a környéken élők a város és a kistérségi programok iránt érdeklődnek, ehhez kínál a Tourinform iroda érdekes, színes kiadványokat. A természetjárókat ide vonzza a vasi táj szépsége és egyedisége, de az aktívpihenés szerelmesei is vissza-visszatérnek, akik a településen kiépült új kerékpárutat is „birtokukba vehetik.” A körmendi Tourinform iroda a vasvári térséggel közösen megalakított TDM szervezet munkaszervezeti feladatait fogja ellátni, a megállapodások előkészítése folyamatban van.

További információ: tel.: 94/410-107 ; e-mail: kormend@tourinform.hu

Tourinform Kőszeg (9730 Kőszeg, Rajnis u. 7.)

A Kőszegre és környékére látogató utazók a városban ízelítőt kaphatnak a történelemből pl. a Jurisics vár és Vármúzeum vagy a Velemi Szent Vid kápolna felkeresése során. A borok kedvelőinek „kötelező program” a Kőszegi Borok Házának felkeresése, a természet kedvelői pedig ne hagyják ki a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontot és Chernel-kertet. A táj szépségeiben továbbá elmerülhetünk a Határtalan természet, ezeréves kultúra!” mondatot mottójául választó Írottkő Natúrparkban való barangolás során.
A kőszegi Tourinform iroda a turisztikai információnyújtás mellett számos feladatot ellát: az iroda munkatársai többek között közreműködnek kiadványok, túra- és programajánlatok készítésében, rendezvény- és vásárszervezésben, önkéntes információs pontot és touch infót működtetnek, havi rendszerességgel hírlevelet készítenek, valamint társadalmi akciók és a „Ha hétvége, akkor Kőszeg és Natúrpark!” programsorozat szervezésében is részt vesznek. A Tourinform iroda változatlan szolgáltatásokkal működik Kőszegen, de térségi szinten bővült a turisztikai információadás: szeptembertől öt Natúrpark településen, havonta egy alkalommal információs napot tartanak (Bozsok, Kőszegdoroszló, Horvátzsidány, Lukácsháza, Velem településeken), ezeken a településeken telephelyeket nyitottak. A Tourinform iroda jelenleg az IGEN-projekt (IGEN=Irottkő-GEschriebenstein-Naturpark által egy innovatív, határon átnyúló együttműködési modell) kidolgozásában vesz részt.

További információ: tel.: 94/563-120 vagy 94/563-121; e-mail: koszeg@tourinform.hu

Tourinform Lenti (8960 Lenti, Táncsics M. u. 2/a)

Lentiben a Tourinform iroda a Gyógyfürdő területén található, így a beruházás után teljesen megújult kívül-belül. Jelenleg folyik a városközpont felújítása, szintén pályázati forrásból. A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark mellett az utazók körében népszerű a „Göcsej kincsei, az erdő és a fa” címet viselő erdészet-, fűrészipar- és vasúttörténeti, állandó jellegű kiállítás, valamint a Lenti és Kistolmács között közlekedő erdei kisvasút. A környéken érdemes felkeresni az Andrássy-Szapáry kastélyt, a Kerka Vízimalom Múzeumot vagy a Bivalyrezervátumot Szécsiszigeten, barangolni a Vétyemi ősbükkösben, vagy a Budafapusztai Arborétumban. A térség nevezetességeiről és programkínálatáról bővebb információt kaphatnak a Lentiben működő Tourinform irodában. Az iroda munkatársai többek között helyi és térségi turisztikai marketingfeladatokat is ellátnak, továbbá kezdeményezik, szervezik, koordinálják Lenti és a térség turisztikai vásárokon való megjelenését itthon és külföldön, továbbá szervező és koordináló szerepet vállalnak helyi rendezvények, események szervezésében, illetve ellátják a turisták érdekképviseletét, segíti a bajbajutott turistákat.

További információ: tel.: 92/551-188; e-mail: lenti@tourinform.hu

Tourinform Mosonmagyaróvár (9200 Mosonmagyaróvár, Magyar u. 9.)

Mosonmagyaróvár – a Szigetköz fővárosa – több mint 2000 éves történelemre tekint vissza, ami a történelmi belváros zegzugos utcáin közvetlenül megtapasztalható. A város egyik legjelentősebb vonzereje az egész évben nyitva tartó termálfürdő. Hazánk legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának. A térség mindenkit elbűvöl a romantikus dunai ágrendszerével, a gazdag növény-, és állatvilágával. Számtalan élmény várja a turistákat: vízitúrák, kerékpártúrák, sétahajókázás, horgászat, lovaglás, termálfürdők, stb. A látnivalók közül kiemelkedik Lébény román kori temploma, Hédervár reneszánsz kastélya és Mosonmagyaróvár műemléki belvárosa. Szigetközben a négycsillagos kastélyszállótól a wellness hoteleken, magán vendégházakon keresztül egészen a sátorozó-helyekig, minden igényt kielégítő szálláshelyek, jó konyhájú vendéglők és sokrétű szolgáltatások csalogatják a turistákat.
Idén már Szigetköz Kártya is várja a látogatókat. Gazdagodjon a térség nyújtotta élményekkel és a kártya által megtakarított forintokkal! A kártya kedvezményeket nyújt többek között szálláshelyeken, éttermekben, a lipóti termálfürdőben, vízitúra szervezőknél kenu-, kajakbérléskor, pálinkafőzdében, kerékpárkölcsönzőknél, kastélylátogatásnál és vinotékában is.
Újdonság a Szigetközben a lipóti kalandpark, a dunaremetei Dodó Vadfarm, és 2012 tavaszán nyitja meg kapuit Mosonmagyaróváron a Futura Természettudományi Élményközpont, ahol a látogatók rendkívül izgalmas, élményekkel teli kiállítások és játékok segítségével ismerkedhetnek a természettudományokkal.

További információ: tel.: 96/206-304; e-mail: mosonmagyarovar@tourinform.hu; Honlap: http://www.szigetkozportal.hu/turista/index.php?p=page@content&pid=7

Tourinform Nagykanizsa (8800 Nagykanizsa, Csengery u. 1-3.)

Nagykanizsán és környékén járva olyan turisztikai kincsek várnak az utazókra, mint a Magyar Plakát Ház, a Képzőművészetek Háza vagy a Vasember-ház, de érdemes a Csónakázó-tóhoz is ellátogatni. Akik jobban elmerülnének a helyi kincsekben, azok felkereshetik a Thúry György Múzeum interaktív helytörténeti kiállítását, az aktív „pihenők” pedig a 12,5 és 25 km-es nordic walking pályát is kipróbálhatják. A térség programkínálata is változatos kikapcsolódást ígér: Répafőző verseny, Fánkfesztivál, Sárkányok hátán - sárkányhajó bajnokság, Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál. A nagykanizsai Tourinform irodában a város és térségének turisztikai kínálatáról bővebben is informálódhatnak az érdeklődők, továbbá képeslapokat, útikönyveket, nagykanizsai Honismereti Füzeteket, helyi rendezvényekre szóló jegyeket is vásárolhatnak, és részt vehetnek az iroda által szervezett városismertető sétán is. Az iroda aktív partnere a horvátországi Csáktornyával közös IPA horvát-magyar "KACA" projektnek. Tevékenységükkel hozzájárulnak, hogy több száz magyar és horvát turista megismerhesse a szomszédos ország kultúráját, részese lehessen a nagyobb rendezvényeknek.

További információ: tel.: 93/313-285; e-mail: nagykanizsa@tourinform.hu

Tourinform Nagypáli (8912 Hrsz.030/2.)

 

A Nagypáliban, 2011. áprilisban adták át a Tourinform irodát, melynek fő profilja az információszolgáltatás, de szolgáltatási köre a közeljövőben várhatóan tovább bővül. A településen a legnépszerűbb programok között szerepel a minden év augusztusában megrendezésre kerülő Nagypáli Napkorona Fesztivál, ami 3 napon keresztül fogadja a vendégeket. Hagyományőrző programmal egész évben, minden kedden és csütörtökön várják a településen a turistákat. A házi jellegű ételek megkóstolása mellett, lehetőség nyílik az íjászat, a kézművesség és a lovaglás rejtelmeinek megismerésére. A felállított jurta táborban azt is megtekinthetik, hogyan éltek hajdanán őseink. Fakultatív programként vadászati lehetőség is biztosított.
A Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentrumában egész éves kiállítás keretein belül tekinthetik meg a településre látogatók a megújuló energiák hasznosítását, valamint előzetes bejelentés alapján csoportokat is fogadnak tanulmányutakra. Idén került megvalósításra a Nagypáli lakóparkban egy gyerekek számára kialakított játszópark várral, ahová egész évben várják a gyermekes családokat.
Ezen kívül kialakításra kerül egy multimédiás információs szolgáltatás, aminek segítségével a turisták kivetítőn is megtekinthetik a különböző látnivalókat és túraútvonalakat, illetve itt előre meg is tervezhetik, hogy mit szeretnének, megtekinteni, merre szeretnének majd barangolni.

További információ: tel.: 92/694-680;  e-mail: nagypali@tourinform.hu

Tourinform Őrség (9941 Őriszentpéter, Siskaszer 26/a.)

Az őrségi Tourinform iroda munkatársai az információnyújtáson kívül programajánlók készítésével, túraajánlatok összeállításával, szálláshelyek, helyi rendezvények ajánlásával, kiadványok terjesztésével, valamint térképek értékesítésével is segítik az utazókat. Bizony néha el is kél a segítség, annyi felfedezni való értéket rejt az Őrség. Szalafőn az Őrségi Népi Műemlékegyüttes felkeresése során feltárul előttünk a múlt és a korabeli hagyományok, Magyarszombatfán megismerkedhetünk a fazekassággal, de a népi haranglábak és az Árpád-kori templomok (Őriszentpéter, Velemér) is olyan turisztikai kincsek, amelyek kihagyhatatlanok az utazók számára. A térség csodálatos természeti értékekkel rendelkezik, melyeket pl. az Őrségi Nemzeti Park tanösvényein is felfedezhetünk. Az utazókat olyan programok is csábítják ide, mint pl. az Őrségi vagy a Völgyhíd Vásár, a Fazekasnapok, a Tökfesztivál vagy a Szekértúrák.
A Tourinform irodában újdonságként helyi kerámiatermékeket is árusítanak, így az érdeklődők egy „szelet Őrséget” is hazavihetnek magukkal.

További információ: tel.: 94/548-034; e-mail: orseg@tourinform.hu

Tourinform Pannonhalma (9090 Pannonhalma, Petőfi u. 25.)

 

Pannonhalma a világörökség részeként nyilvántartott Bencés Főapátságról híres, ám az ide látogatók az Apátsági Pincészetet, a Pálinkáriumot, a borpincét és a Hefter Üveggalériát is szívesen felkeresik. A Tourinform irodában ezen kívül a legtöbben olyan programokról érdeklődnek, mint pl. az Apátsági orgonahangversenyek, a Jazz terasz, a Szent László napi főzőverseny, a Márton-napi Vigasságok, a Szent István Napok és az Arcus Temporum Művészeti Fesztivál. Az új városközpont elkészültével a tervek szerint a nyári főszezonban egy Tourinform Pont működtetésére is sor kerülhet.

További információ: 96/471-733; e-mail: pannonhalma@tourinform.hu

Tourinform Sárvár (9600 Sárvár, Várkerület 33.)

 

A sárvári Tourinform iroda az információnyújtáson kívül Sárvár város Önkormányzata által kiadott könyveket, kiadványokat, illetve helyi rendezvényekre belépőket árusít, továbbá az iroda munkatársai szívesen segítenek útvonaltervek kialakításában, komplett szabadidős programok, utazások megszervezésében. A város Gyógy- és Wellness Fürdője igen népszerű a gyógyulni és felfrissülni vágyók körében. Sárvár és környéke ezen kívül a várak és kastélyok szerelmeseinek is számos élményt nyújt: érdemes felkeresni a sárvári Nádasdy-várat, Ikerváron a Batthyány-kastélyt, Sitkén a Felsőbüki Nagy-kastélyt, vagy Szelestén a Festetich-kastélyt.

További információ: 95/520-178; e-mail: sarvar@tourinform.hu

Tourinform Sopron (9400 Sopron, Liszt. Ferenc u. 1.)

A hűség városában, Sopronban működő Tourinform iroda munkatársai is várják az utazókat, akik segítséget kérhetnek a város és környéke által kínált turisztikai rengetegben való eligazodáshoz, valamint képeslapot, térképet, hűtőmágnest és egyéb kiadványokat is megvásárolhatnak. Az iroda munkatársai idegenvezetés közvetítésével és ingyenes internet biztosításával is segítik az érdeklődőket. Az iroda továbbá rendszeresen szerepet vállal a Pro Kultúra által szervezett rendezvényeken. A városban és térségében leginkább az olyan nagyrendezvények, mint pl. a Soproni Tavaszi Napok; a Soproni Ünnepi Hetek; a Liszt Fesztivál; vagy a VOLT fesztivál népszerűek az utazók körében, a látnivalók közül pedig a soproni múzeumok, továbbá Fertőd, Nagycenk, Fertőrákos és a Fertő tó iránt tapasztalható nagy érdeklődés.

További információ: tel.: 99/517-560; e-mail: sopron@tourinform.hu

Tourinform Szombathely (9700 Szombathely, Király u. 1/a.)

 

2011. június 1-től, a szombathelyi Tourinform iroda működtetését a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. vette át. Az eddig eltelt három hónap alatt az iroda szélesítette a kínálatát, mind információs anyagok, mind ajándéktárgyak, mind pedig szolgáltatások terén. A saját készíttetésű „Szeretem Szombathelyt” ajándéktárgyak nagy sikert arattak a turisták körében. 2011 augusztusától, a szombathelyi Fő téren, a Tourinform irodában is lehet kerékpárt kölcsönözni. A várost és környékét felkereső utazók szívesen látogatják meg pl. a Székesegyházat, a Járdányi Paulovics István Romkertet, a Savaria Múzeumot, vagy a Szent Márton Látogatóközpontot, de a Vasi Múzeumfalu, a Történelmi Témapark vagy a Kalandváros is nagy népszerűségnek örvend. 2011. augusztus 12-én adták át az Iseum Savariense Régészeti Műhely és tárházat, ahol a korábbi hagyományokat felelevenítve, 12 év után, idén augusztusban ismét bemutatásra került W.A. Mozart „A Varázsfuvola” c. operája. A fellelhető kulturális kínálatot olyan programok színesítik, mint pl. a Savaria Történelmi Karnevál, a Mediawave, a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál, a Savaria Nemzetközi Táncverseny, a Bloomsday vagy a Szent Márton hét.

További információ: tel.: 94/317-269; e-mail: szombathely@tourinform.hu

Tourinform Zalaegerszeg (8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6.)

A zalaegerszegi Tourinform iroda a város központjában 100 m2-en, színvonalas körülmények között teszi lehetővé a kulturált vendégfogadást és a teljes körű turisztikai információszolgáltatást. Az iroda ellátja a Nemzeti Üdülési Szolgálat ügyfélszolgálati teendőit, árusít népművészeti tárgyakat, térképeket, turisztikai témájú szakkönyveket, valamint foglakozik jegyértékesítéssel is. A városba érkező vendégeknek érdemes felkeresniük a hagyományainkat őrző Göcseji Falumúzeumot és az országban egyedülálló Finnugor Néprajzi Parkot. A skanzen mellett kapott helyet az országban szintén egyedülálló Magyar Olajipari Múzeum. A Falumúzeum tavasztól őszig színes rendezvények helyszínéül is szolgál, tavasszal az Országos Fazekas- és Keramikus Találkozó, júliusban az Egerszeg búcsú, augusztus 20-án a Zalaegerszegi Kenyérfesztivál változatos programjai kínálnak kellemes kikapcsolódást. A belvárosban rendezik meg a város legnagyobb fesztiválját, az Egerszeg Fesztivált, a Kvártélyház Nyári Színház előadásait, valamint a Belvárosi Szüretet. A természetkedvelőket várja a város határában álló TV-torony, valamint az alatta húzódó Azáleás-völgy. A fürdőzés szerelmeseit a Gébárti-tó partján található AquaCity Vízicsúszda és Élménypark várja, amely 18 csúszdával, 8 medencével és számos egyéb attrakcióval csábítja a kikapcsolódásra vágyókat. Az AquaCity szomszédságában a városi Fedett termálfürdő nyújt pihenési és felüdülési lehetőséget a hangulatos fényterápiával és esti fürdőzési lehetőségével mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály számára. A Gébárti-tó másik partján áll a Kézművesek Háza. Nyári táborai mellett az alkotóházban csoportokat és egyéni érdeklődőket egyaránt fogadnak előzetes bejelentkezés alapján a népi kézművesség hagyományainak bemutatására.
Az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeként a Tourinform iroda munkatársai remélik, hogy Zalaegerszeg egyre vonzóbb turisztikai célponttá válik a bel- és külföldi turisták körében, melyhez a Tourinform iroda továbbra is jelentős segítséget kíván nyújtani.

További információ: tel: 92/316-160 vagy 92/510-696; e-mail: zalaegerszeg@tourinform.hu

A Nyugat-Dunántúl régióban további két Tourinform iroda működik: a Győr-Moson-Sopron megyei iroda nem bonyolít le ügyfélforgalmat, a szezonális irodaként működő Tourinform Fertő-táj pedig már bezárt.

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.