Bemutatkoznak a Tourinform irodák

A Tourinform szolgálat Magyarországon már több mint 25 éve nyújt hiteles információkat a bel-, illetve külföldi turistáknak, ezzel erősítve számukra az idegen környezetben való biztonságérzetet. Annak érdekében, hogy az utazók megismerjék, hogy hol és milyen szolgáltatásokkal segítik a Tourinform irodák a turisztikai rengetegben való eligazodást, a Magyar Turizmus Zrt. tájékoztató-sorozatot indított.

Ennek keretében – rendszeres időközönként – 1-1 régió Tourinform irodái mutatkoznak be, továbbá az érdeklődők ízelítőt kaphatnak az irodák térségében fellelhető turisztikai értékekről is. Az MT Zrt. szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben, önkormányzatok illetve egyesületek finanszírozásában működő Tourinform irodák közül elsőként a Balaton régió 22 irodáját ismerhetik meg az utazók.

Tourinform Alsóörs (8226 Alsóörs, Vasút u. 3.)

A fürdőzni vágyóknak ideális lehet Alsóörs strandja, mely a Balatontipp internetes portál idei online felmérésében a 2. helyezést érte el (http://www.balatontipp.hu/index.php?p=strandok&uid=37). Akik inkább gyönyörködni szeretnének a tájban, azok mindezt megtehetik a Csere-hegyi vagy a Somlyó-hegyi kilátóból. A természet kedvelői rátérhetnek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Pele-tanösvényére, vagy felkereshetik a felsőörsi Geológiai bemutatóhelyet. Igazi turisztikai élmény lehet a környéken a paloznaki tájház vagy a lovasi Malom-völgy és az őskori Vörös festékbánya állandó kiállítás is. Minderről bővebb információt kaphat az érdeklődő a megújult alsóörsi Tourinform irodában, amelynek profilja értékesítéssel bővült. Az érdeklődők így kedvezményeket nyújtó kártyák, színház- és koncertjegyek, sétahajó, bor-, naplemente és geotúra programokra szóló jegyeket is vásárolhatnak, a kényelmesebb információnyújtás érdekében pedig 2011-ben sor kerül még 2 db touch info üzembe helyezésére is a településen.

További információ: tel.: 87/575-000, e-mail: alsoors@tourinform.hu; www.balatonriviera.hu

 

Tourinform Badacsonytomaj (8261 Badacsony, Park utca 14.)

Badacsonytomajon egy felújított, új, tágasabb vendégfogadó résszel kibővített irodában várják az utazókat turisztikai információkkal, térképekkel és úti könyvekkel. Badacsony a borok mellett természeti kincseiről is híres, így érdemes megmászni a Bujdosók lépcsőjének több száz fokát, körültekinteni a Badacsony hegyen az új kilátóból, vagy rácsodálkozni a környéken a bazaltorgonákra és a kőtengerre. A helyi termelők „kincseiből” a káptalantóti termelői piacon válogathatnak az utazók, de kellemes időtöltést kínál Salföld is, ahol a Nemzeti Park Majorjában őshonos magyar háziállatokkal és lovasbemutatóval várják az érdeklődőket. A régió nevezetességei kényelmesen bejárhatók a Badacsony Régiós Buszjárattal, amely 10 településen keresztül, közel 50 km hosszú útvonalon közlekedik augusztus 20-ig naponta, utószezonban pedig hétvégenként.

További információ: tel.: 87/431-046 vagy 87/531-013; e-mail: badacsonytomaj@tourinform.hu

Tourinform Balatonalmádi (8220 Balatonalmádi, Városház tér 4.) 

A 2011-ben kibővült és felújított Tourinform iroda az információnyújtáson kívül többek között a Hungarikum fesztivál és a Pálinkafesztivál megszervezésével is foglalkozik. A településre látogatók az említett fesztiválokon kívül a Vörös Homokkő Tanösvényen járva felkereshetik a Balatonalmádi jelképévé vált Óvári messzelátót, ahonnan csodálatos panoráma tárul az utazó elé. Kiváló időtöltést nyújt a településen a Magyar Borok Otthona és Bormúzeum is, amely Magyarország valamennyi borvidékének kiváló borait mutatja be és kínálja a vendégeknek.

További információ: tel.: 88/594-081 vagy 88/594-080; e-mail: balatonalmadi@tourinform.hu

Tourinform Balatonboglár (8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 12-14.)

A színes fesztiválkínálat (pl.: Balatonboglári Szüreti Fesztivál, Méta Fesztivál, Jazz és a Bor Fesztiválja, Töklámpás Fesztivál) mellett a felújított Gömbkilátó, a kápolnák, a Dél-Balatoni Borút állomásai, a Platán strand, az interaktív hajózási múzeum, vagy a Vörösmarty téren a turisztikai piac is számos élményt kínálnak az idelátogatóknak. A balatonboglári Tourinform iroda részt vesz a Fischl-ház programjainak szervezésében, továbbá a helyi múzeum működtetője is, ahol az iroda munkatársai tárlatvezetéssel is várják az érdeklődőket.

További információ: tel.: 85/550-168; e-mail: balatonboglar@tourinform.hu

Tourinform Balatonföldvár (8623 Balatonföldvár Széchenyi u. 2. – pavilon; szezonon kívül: Kőröshegyi u. 1. – ideiglenesen)

A Tourinform ügyfélszolgálata jelenleg egy pavilonban dolgozik, de TDM pályázat keretében, folyamatban van a leendő Tourinform iroda kialakítása a városközpontban. Az iroda egyben a turisztikai egyesület munkaszervezete is. Az érdeklődők turisztikai információk mellett színházjegyeket vásárolhatnak az irodában, valamint programszervezésben is kérhetik az iroda munkatársainak segítségét. Az idelátogató utazók körében népszerűek a térségi gyermek szabadidős ajánlatok, a helyi liliput kisvonat, valamint a kerékpáros lehetőségek. A biciklisek számára jó hír, hogy június végén került átadásra Szántódtól a kerékpárút első szakasza Balatonföldvár központjáig. Az útépítés a szezont követően folytatódik Balatonszárszóig.

További információ: tel.: 84/540-220; e-mail: balatonfoldvar@tourinform.hu honlap: www.balatonfoldvar.info.hu

Tourinform Balatonfüred (8230 Blaha L. u. 5.)

Balatonfüred is számos élménnyel várja az utazókat: hangulatos séta a Tagore sétányon, kalandozás a Lóczy barlangban, felhőtlen csobbanás az Annagora Aquaparkban, kulturális barangolás (pl. Jókai Mór Emlékház, Vaszary Villa, Városi Múzeum, Horváth-ház) csak ízelítő a város turisztikai kínálatából. Mindebből többet kaphat, ha felkeresi a balatonfüredi Tourinform irodát, amely 2011. január közepétől új helyen, a reformkori városrész legszebb utcájában – amely a kerek templomtól a Szívkórházig húzódik – várja az utazókat. Az épület turisztikai látogató központ, itt kapott helyet a Balatoni Borok háza is, továbbá itt dolgoznak a Tourinform irodát fenntartó Balatonfüredi Turisztikai Egyesület /TDM/ munkatársai. A Tourinform belső berendezései is megújultak, az iroda három touch info-t is beszerzett, amelyek a város 3 frekventált részén segítik a turisták eligazodását. Az iroda előtt két környezetbe illő tábla került felállításra, melyek segítségével az aktuális programlehetőségekről tájékozódhatnak az érdeklődők.

További információ: tel.: 87/580-480; e-mail: balatonfured@tourinform.hu honlap: www.balatonfured.info.hu

Tourinform Balatongyörök (8313 Balatongyörök, Kossuth u. 64.)

A balatongyöröki Tourinform iroda épületében, amely a Jüngling Zoltán Közösségi Házban kapott helyet, 2-3 hetente új fotó- vagy képzőművészeti kiállítás tekinthető meg, de idén könyvbemutatót is tartott az iroda. A könyv a József Attila-díjas írónk, Bertha Bulcsu balatongyöröki éveiről szól. Az utazók tájékozódását a település 2 pontján touch info-k, továbbá táblázott turistautak segítik. A természet kedvelői útnak indulhatnak a Pele Apó Tanösvényen vagy végigjárhatják a Kilátó túrát, de népszerű programok a térségben a környék borfesztiváljai vagy a Nemzeti Hét is.

További információ: tel.: 83/346-368; e-mail: balatongyorok@tourinform.hu

Tourinform Balatonkenese (8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24.)

A helyi Balaton Keleti Kapuja Turisztikai Egyesület nyertes TDM pályázatának jóvoltából, 2012-ben teljesen megújul a Tourinform iroda, és szabadtéri színpaddal, faházakkal, rönkbútorokkal gazdagodik a Széchenyi park. Az irodában az információnyújtáson kívül turisztikai kiadványok – pl. a várost bemutató könyvek, térképek – értékesítésével, továbbá előre meghirdetett időpontokban, gyalogos vagy kisvonattal történő városnézések lebonyolításával foglalkoznak. A turisták által igen kedvelt vonzerőnek számít a környéken pl. a Tátorján tanösvény, a Tájház, az Akadálypálya, a vasútfotósok Mekkájaként híressé vált vasúti alagút, valamint a balatonfűzfői bob pálya.

További információ: tel.: 88/594-645; e-mail: balatonkenese@tourinform.hu

Tourinform Balatonvilágos (8171 Balatonvilágos, Aligai u. 1.)

Balatonvilágosra többek között az augusztusi borfesztiválok, a falunap, az orgonahangversenyek és az élménydús gyerekprogramok csábítják az érdeklődőket. A Tourinform irodában a vendégek nemcsak a térség vonzerőiről és programjairól (pl. szeptemberi Szüreti felvonulás vagy a novemberi Hurkatöltőverseny) érdeklődhetnek, hanem különböző ajándéktárgyakat is vásárolhatnak pl. hűtőmágnest, valamint Heinrich Pál és Szita Róbert: Fehér-partok alján című - Balatonvilágos történetét bemutató - könyvét is.

További információ: tel.:88/446-034, e-mail: balatonvilagos@tourinform.hu

Tourinform Buzsák (8695 Buzsák, Fő tér 1/a)

A településen érdemes felkeresni a Népművészeti Tájházat, a Faluházat és hímzéskiállítását, megtekinteni a templom miseruha és oltárterítő gyűjteményét, a Fehér kápolnát, a környéken járva pedig olyan turisztikai kincsekre lelhetnek az utazók, mint pl. Csisztafürdő termálvize, a gyugyi templom, a somogyvári bencés apátság romja, a Krisna-völgy, vagy a niklai Berzsenyi Emlékmúzeum. A buzsáki Tourinform iroda munkatársai a turisztikai információnyújtáson kívül szállásközvetítéssel, pályázatírással, rendezvényszervezéssel és helyi idegenvezetéssel foglalkoznak.

További információ: tel.: 30/325-4349; e-mail: buzsak@tourinform.hu honlap: www.buzsak.hu

Tourinform Fonyód (8640 Fonyód, Vigadó tér 1. – Hajóállomás)

Az utazók az irodában leginkább a Sör- és Csülöknapokról, a Nyári Napokról, a Miss Balcsi Szépségversenyről és a Hadijátékokról érdeklődnek. A környéken járó turisták a Várhegyi és a Siposhegyi-kilátóból gyönyörködhetnek a tájban, de kedvelt nevezetesség a Kripta Villa és a Palánkvár is.

További információ: 85/560-313; e-mail: fonyod@tourinform.hu

Tourinform Gyenesdiás (8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.)

Gyenesdiás az élménydús, aktív, családi nyaralásra vágyók ideális úti célja. A településen számos kirándulási célpont – pl. Festetics-kilátó, Nagymező – felejthetetlen élményt kínáló programhelyszín – pl. Spiderland Kalandpark, strandok, kerámiaház, állatfarm, antik kályhagyűjtemény – várja az utazókat. Mindezekről, valamint a turisztikai aktualitásokról bővebb információt nyújtanak a gyenesdiási Tourinform irodában, amely a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület irodájaként és munkaszervezeteként széleskörű tevékenységi körrel rendelkezik. Az iroda várhatóan 2012-ben új helyre költözik, ahol nagyobb irodában, megfelelőbb feltételek mellett tudják kiszolgálni a turistákat. Az utazók tájékozódását a településen, a Tourinformnál és a Diási Játékstrand bejáratánál elhelyezett 2 touch info is segíti.

További információ: tel.: 83/511-790; e-mail: gyenesdias@tourinform.hu

Tourinform Hévíz (8380 Hévíz Rákóczi u. 2)

Hévízen és környékén is számos turisztikai vonzerő csábítja az utazókat. A világhírű Hévízi Tófürdőben való feltöltődés mellett kulturális élményt nyújt az egregyi Árpád-kori templom felkeresése, a Hévíz határában fellelhető római kori ásatások megtekintése, a borok kedvelői ne hagyják ki az egregyi borozókat, de kiváló program lehet a Berki sétaúton való kalandozás is. A helyi Tourinform irodában az idelátogató utazóknak segítséget nyújtanak többek között szálláskeresésben, kerékpárkölcsönzés, autóbérlés, transzferszervezésben is. Aki pedig Hévízből egy „szeletet” magával szeretne vinni, azoknak jó hír, hogy május 1-jén megnyílt a hévízi Tourinform iroda Hévíz Shop nevű ajándéküzlete, ahol a turisztikai információk mellett helyi termékeket (Hévíz Város Bora, gyógyiszap, natúrkozmetikumok, méz, lekvár, olaj, mézeskalács, marcipán, levendula, faragott sótartók, stb.) és Hévíz logós ajándéktárgyakat is beszerezhetnek az érdeklődők.

További információ: tel.: 83/540-131; e-mail: heviz@tourinform.hu

Tourinform Keszthely (8360 Keszthely, Kossuth L. u. 30.)

A tavaly szeptemberi költözés után, első nyári szezonját tudhatja maga mögött a keszthelyi Tourinform iroda, ahol utazók turisztikai információkon és kiadványokon kívül kedvezményeket nyújtó kártyákat, színház- és koncertjegyeket is beszerezhetnek. A városban, júliusban Tourinform információs iroda nyílt a városi strandon, továbbá TDM pályázatból megvalósult három touch info is biztosítja a turisták eligazodását. Keszthelyen az utazók körében népszerű látnivalók (pl. Festetics-kastély, Balaton Múzeum, Georgikon Majormúzeum) és programok (komolyzenei koncertek a Festetics kastélyban, borfesztivál) mellett, újonnan nyílt múzeumokkal (Surber Zeneautomata és Fonográf múzeum, valamint a Nosztalgia- és Giccs múzeum) bővült a település turisztikai kínálata.

További információ: tel.: 83/314-144 vagy 83/511-660; e-mail: keszthely@tourinform.hu

Tourinform Révfülöp (8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8/b)

Révfülöp a Balaton északi partvonalának közepén, a Káli-medence kapujában elhelyezkedő, ideális természeti adottságokkal rendelkező tóparti üdülőhely, melyet az 1211-ben, azaz 800 esztendővel ezelőtt kelt oklevél említ először. A település napjainkban olyan kedvelt turisztikai célpont, ahol a Balaton nyújtotta lehetőségek sorában nemcsak a fürdés, a vitorlázás, hanem a horgászat is lehetőséget teremt kikapcsolódásra. Az idelátogató utazók hasznos információkat kaphatnak a helyi Tourinform irodában, ahol útikönyvek, térképek mellett különböző programokra vásárolhatnak jegyet az érdeklődők, valamint a népszerű vitorlázási, szörfözési és túrázási lehetőségekről is érdeklődhetnek. Miért érdemes ellátogatni Révfülöpre? Azért, mert a „Fülöp hegyről nyílik a világ egyik legszebb tája. Vannak magasabb hegyek, nagyobb vizek, de ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel, ilyen legfeljebb a Brazil partoknál, Rio de Janeiro partjainál van”. (Cholnoky Jenő földrajztudós)

További információ: tel.: 87/463-194 vagy 87/463-092; e-mail: revfulop@tourinform.hu

Tourinform Siófok (8600 Siófok, Fő u. 174-176. – Átrium üzletház)

A siófoki Tourinform irodába betérők leginkább a város és a Balaton körüli fesztiválokról, programlehetőségekről, továbbá kerékpáros turisztikai lehetőségekről érdeklődnek. Az aktív turizmus kedvelői mellett a „kultúrkalandorok” is találhatnak turisztikai érdekességeket a városban, érdemes pl. felkeresni a Tojásmúzeumot vagy a Kálmán Imre Emlékházat. A Tourinform iroda munkatársai a Siófokra ellátogatóknak szállás- és programközvetítésben, koncertjegy értékesítésben is rendelkezésére állnak, de a városban egy kihelyezett touch info is segíti a tájékozódást.

További információ: tel.: 84/310-117 vagy 84/315-355; e-mail: siofok@tourinform.hu

Tourinform Szigliget (8367 Szigliget, Kossuth u. 17.)

Július 1-jén szezonálisan működő Tourinform iroda nyílt Szigliget központjában a Badacsonytomaji Tourinform iroda gondozásában, annak társirodájaként. Az irodában az érdeklődők tájékozódását a turisztikai információk mellett helyi és környékbeli szolgáltatók, programgazdák, valamint a Magyar Turizmus Zrt. országos és regionális kiadványaival is segítik. Az utazók emellett könyveket, térképeket, képeslapokat, bélyegeket és egyéb ajándékcikkeket is vásárolhatnak. A turisták körében népszerű program a szigligeti Várban megrendezésre kerülő várjátékok, valamint a Zenés szombat esték, de érdemes felfedezni a település és környezetének értékeit a Kamonkő-tanösvényen járva, ellátogatni az arborétumba, vagy felkeresni az Árpád-kori templomromot.

További információ: tel.: 87/531-013; e-mail: szigliget@tourinform.hu

Tourinform Tapolca (8300 Tapolca, Fő tér 17.)

Tapolcán és környékén járva kihagyhatatlan program a Tavasbarlang és a Malom-tó, de igazi természeti csodában lehet része az utazónak a Kőtenger, a Bazaltorgonák vagy a Tanúhegyek felkeresésekor. A helyi Tourinform irodában – ahol pl. rendezvényekre szóló jegyek értékesítésével is foglalkoznak – sokan érdeklődnek a térség színes rendezvénykínálatáról pl. a balatoni bor-gasztronómiai rendezvényekről, a Művészetek Völgyéről, vagy a Gyulaffy Napok Csobáncért programról.

További információ: tel.:87/510-777; e-mail: tapolca@tourinform.hu

Tourinform Tihany (8237 Tihany, Kossuth u. 20.)

2011 nyarától – a helyi TDM szervezet által elnyert Európai Uniós pályázatnak köszönhetően – megújult külsővel és belsővel várja az ide érkező turistákat a helyi Tourinform iroda. Kívül új lépcső, ezáltal akadálymenetesített épület, belül új dizájn, tágasabb tér és természetesen a régi barátságos légkör fogadja a vendégeket. Vendégelégedettség-mérés, helyi termékek értékesítése /levendulás törtcsokoládé, mandulás törtcsokoládé, különböző teák/, új kiadványok és tájékoztató táblák segítik a dolgozók munkáját, és a települést felkereső turisták eligazodását, komfortérzetét. A Tourinform Iroda modernizációja mellett a településen több újdonsággal is találkozhatnak a turisták pl.: a Tihanyi Bencés Apátság fogadóépülete, a Bakony-Balaton keleti kapuja, a Levendula Ház Látogató Központ, vagy a hajóállomástól a 71-es útig terjedő bicikliút. Tihany vonzerejét növelik a Bujtor István Szabadtéri Színpadon megrendezett előadások is. A gyönyörű panorámával, nagyszerű akusztikával rendelkező helyszínen megtartott előadások nagyban hozzájárulnak Tihany és a tágabb értelemben vett régió kulturális, turisztikai kínálatának bővítéséhez.

További információ: tel.: 87/448-804 vagy 87/538-104; e-mail: tihany@tourinform.hu

Tourinform Vonyarcvashegy (8314 Vonyarcvashegy, Kossuth u. 42.)

A vonyarcvashegyi Tourinform iroda többek között ingyenes internethasználattal, értékmegőrzővel várja az utazókat. Az idelátogatók leginkább a Boros Forgatagról és a balatoni halászok napjáról, a 40 halász emléknapról érdeklődnek, de kedvelt vonzerő a Lidó strand és a Szent Mihály-domb is, amelyen egyrészt gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi hegységre és a Balatonra, másrészt itt áll hazánk egyetlen halászkápolnája, a Szent Mihály kápolna. Az utazókat a településen 2 touch info is segíti az eligazodásban.

További információ: tel.: 83/348-253; e-mail: vonyarcvashegy@tourinform.hu

Tourinform Zalakaros (8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.)

A tavalyi évben kibővült zalakarosi Tourinform iroda a turisztikai információnyújtáson kívül pl. ingyenes internet hozzáférési lehetőséget is biztosít a vendégeknek. Az iroda munkatársai többek között a településsel kapcsolatos marketingfeladatokat is ellátnak, valamint helyi nagyrendezvények szervezésével is foglalkoznak. Az utazók számára kellemes programot kínál a bornapok, vagy a Város Napja, de a Gránit Gyógyfürdőben való pihenés, vagy éppen a Kis-Balaton természetvédelmi terület felfedezése is vonzó lehet.

További információ: tel.: 93/340-421; e-mail: zalakaros@tourinform.hu

Tourinform Zamárdi (8621 Zamárdi, Kossuth u. 16.)

A Balaton régióban Zamárdi is számos programmal várja az utazókat. Ide csábít pl. a Balaton Sound, az Utcafesztivál, a Balatoni Játszadalom, de a sportok kedvelői is megtalálhatják a „számításukat” pl. a strandröplabda kupán vagy a kettesfogathajtó verseny keretében. A természet kedvelőinek is ajánlott a Szamárkő, vagy a kilátó felkeresése, de a helyi tájház is számos érdekességgel szolgálhat a települést felkeresőknek. Minderről bővebb információt kaphatnak azok, akik betérnek Zamárdiban a Tourinform irodába, ahol többek között rendezvényszervezéssel, ajándéktárgy értékesítéssel is foglalkoznak az iroda munkatársai.

További információ: tel.: 84/345-290 vagy 84/345-291; e-mail: zamardi@tourinform.hu honlap: www.zamardi.hu

Keresletet gerjesztenek

A Tourinform irodák az országos turisztikai bevételek és az átlagos tartózkodási idő növelésében meghatározó szerepet játszanak: közvetítenek a kereslet és kínálat egymásra találásában. Folyamatos munkakapcsolatban vannak a települési, illetve megyei önkormányzatokkal és a területükön működő kulturális és kereskedelmi szolgáltatókkal. Az évente átlagosan közel 2,5 millió vendéget személyesen kiszolgáló Tourinform irodák információikkal keresletet gerjesztenek, amely a vállalkozók bevételeiben realizálódik, így az irodák tevékenysége közvetve jelentősen hozzájárul az állami turisztikai bevételekhez.

A Balaton régióban működő Tourinform irodák 2011. június-júliusban – az előző év azonos időszakához képest – 14,6%-kal több, összesen közel 170.000 utazót szolgáltak ki személyesen, írásban, illetve telefonon.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?