hirdetés
hirdetés

Bemutatkozott az ország legújabb fürdője

Az ország fürdői közül kevés kínál igazán idősbarát szolgáltatásokat, holott a népszámlálási adatok szerint ma Magyarországon mintegy hárommillió ember töltötte be a hatvanadik életévét. A teljes lakosság több mint 30%-a. A december közepén, Bükkszéken nyíló új fürdő a nyugdíjasokat is szeretné rávenni arra, hogy látogassanak el az Egertől 20 perc autózásra lévő gyógyhelyre. A hétvégén a Nyugdíjas Expo keretén belül mutatták be az új fürdőt.

hirdetés

Zagyva Ferencné polgármester a nyugdíjasok mellett, a orvosoknak, gyógytornászoknak is bemutatta a fürdő szolgáltatásait. Mint mondta: a fürdő legnagyobb erénye, hogy Salvus gyógyvíz van medencéiben. Ennek több jótékony hatása is ismert. Bizonyos nőgyógyászati és bőrgyógyászati problémák kezelésére használták már korábban is. De ivókúraként a bélproblémákkal küzdőknek is segítséget adhat. A légúti megbetegedések gyógyítására az úgynevezett Salvus inhalatórium felkeresését ajánlják. A polgármester elmondta azt is: A fürdő december közepén nyit, és mindenképp elérhető árakat fognak kialakítani annak érdekében, hogy ne csak a tehetősebbek tudjanak belépőt váltani.

A bruttó 1,25 millió forint értékű beruházáshoz közel 500 millió forint támogatást nyújtott az Európai Unió az Új Széchenyi Terv keretében, 750 millió forint hitelt pedig a Magyar Fejlesztési Banktól vett fel a beruházó önkormányzat. A kétszintes, közel 2000 négyzetméteres fedett fürdőkomplexum igyekszik minden igényt kielégíteni. Gyermek részleg, élmény- és Salvus zóna, szauna komplexum is található a fürdőben. A fürdőt úgy alakították, hogy el tudjanak különülni a gyermekes családok és a pihenni vágyó nyugdíjasok.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai