hirdetés
hirdetés

Beváltak a remények: pörög a téli komp a Balcsin

Népszerűek a január 1-jétől Tihanyrévből negyedórával korábban induló balatoni kompok a rendszeresen utazók körében. Beváltotta a reményeket a BAHART – a helyi lakossági igényekhez még inkább illeszkedő – téli kompmenetrendje - a BAHART tájékoztatása szerint.

hirdetés

Az új téli menetrend elősegíti az északi partról Tihanyon keresztül déli partra munkába igyekvő autósok közlekedését, ami akár a szolgáltatást igénybe vevők számának növekedését is eredményezheti (többen érnek be időre a munkába). Nagyobb számú reggeli forgalom esetén pedig lehetővé vált még egy forduló beiktatása a két part között, a meghirdetett fix indulási időpontok pontos tartása mellett is.

Szokatlanul meleg január, fotó: BAHART

BAHART kompszolgáltatását 2017-ben éves szinten több, mint 1.140.000 utas vette igénybe, mindamellett, hogy az év első hónapjaiban a fagyos időjárás következtében 51 napig szünetelt a szolgáltatás.

A balatoni kompszolgáltatás szezonon kívüli kihasználtságjavulását jól mutatja, hogy 2018. január 31-ig az év első hónapjában több, mint 12600 személyt és 5600 db gépjárművet szállítottak a balatoni kompok, ami 90%-kal több, azaz csaknem a duplája, mint 2016-ban, amikor ugyanilyen időszakra nézve rendelkezésre állnak bázisadatok. 2018-ban változatlan díjon biztosítja a BAHART a kompközlekedéssel kapcsolatos szolgáltatásait, díjemelés nem történt

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai