hirdetés

Beveszik a világot a magyar szakácsok

Világversenyeken szerepelnek és külföldön képzik tovább magukat a gasztronómia magyarországi képviselői. Hírek a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) világából.

hirdetés

Gőzerővel készülünk a Világbajnokságra

2016 szeptemberében a görögországi Thessaloniki ad otthont a WACS melegkonyhás szakácsbajnokságának, valamint cukrászbajnokságának. Elek Richárd szakács 2. helyen jutott tovább a melegkonyhás szakmai viadalon Prágában, így ő képviseli hazánkat a világbajnokságon, Domonkos Dávid cukrász pedig az 1. helyen jutott tovább, szintén Prágában.

Elek Richárd
Elek Richárd

Olasz vonal

Áprilisban 44-en voltak, októberben 22 magyarországi szakoktató ismerkedik majd az olasz gasztronómiai és borászati szektor világával az MNGSZ által megpályázott „A kiváló ízek nagykövetei” szeminárium keretében, Olaszországban. A túra a megvalósító Marco Polo G.E.I.E. és ügyvezetője, Ferdinando Martignago ötlete nyomán született, aki immár több mint 15 éve szervez nemzetközi mobilitási programokat magyar fiatalok számára. Ezzel a projekttel azonban nem csak fiatalokat juttat olaszországi szakmai gyakorlati lehetőséghez, hanem szakoktatókat, vendéglátáshoz kapcsolódó szakembereket is megismertet az olasz gasztronómia világával. A szeminárium célja, hogy megmutassa a nevelés új módszereit azon oktatóknak, akik az országhatárokon átnyúlva tudják megismertetni diákjaival az új nemzetközi lehetőségeket. Középpontjában a gasztronómia és a borászat áll, összhangban a hagyománnyal, a vidékkel, az egészséges életmóddal, az innovációval, a mikrogazdasággal és a turizmussal.

Fiatalok és szépkorúak találkozója

Augusztustól minden hónapban az MNGSZ által szervezett szakmai találkozókon beszélgethetnek és ismerkedhetnek a vendéglátósok a Stefánia palota Honvéd kulturális központ Regiment éttermében. A rendezvény célja a szakmai élménybeszámolókon az új technológiai módszerek bemutatása mellett egy kötetlen szakmai műhelymunka megindítása a jövő generációinak bevonása mellett.

Nyíregyházi Gasztro-csata és Grillbajnokság

Második alkalommal gyűlik össze a szabadtűzi főző csapatok sokasága a nyíregyházi főtéren, hogy bemutassa és kóstoltassa Magyarország teljes szabadtűzön készíthető finom ételeit. Az ország szinte minden pontjáról érkező csapatok mérik össze tudásukat szeptember 24-én, szombaton a Tirpák Fesztivál keretében a GASZTRO-CSATÁN, amelyre az előző évekhez hasonlóan több ezer látogatót várnak a szervezők. Szeptember 25-én pedig országos Grillbajnokság lesz ugyanott, cél: a grill ételek népszerűsítése valamint a 2017-ben, Németországban megszervezésre kerülő nemzetközi versenyre való kvalifikáció.

A programok a Nyíregyháza MJV, az MNGSZ és a Grill Szövetség közös szervezésében valósulnak meg.

Hivatalos: WACS világdöntő Lyonban

Hivatalosan bejelentették, hogy a 2017. januári lyoni Sirha szakkiálítás ad otthont a WACS junior szakács világdöntőjének, amely egy időben, párhuzamosan zajlik majd a Bocuse d’Or nagy döntőjével. A WACS világdöntőjére készülő versenyzőnk Domonkos Dávid és commis-ja (versenybeli fiatal segítője), Kiss Dániel Malájziában járt egy csokoládé kurzuson az Academy of Pastry Arts Malaysiánál. Egyben a felkészülésük is elindult, mivel megérkeztek a végső versenykiírások a 2016. szeptember végi döntőre, amelyet Thessalonikiben tartanak a WACS (Gasztronómiai Világszövetség) világkongresszusán, több ezer delegált, résztvevő szakember, érdeklődő és a csapatokat kísérő média előtt, a világ minden tájáról.(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai