Bicsár Attila Villányba költözött

Egyelőre. Addig, amíg nyugodt szívvel itt hagyhatja augusztus végén a Sauska 48 éttermet. Ahol a fürjé lesz a főszerep.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tavaly januárban, tizenöt ott töltött év után kisétált az Alabárdos étterem ajtaján, és felszállt egy Londonba tartó gépre, hogy fejest ugorjon az ismeretlenbe. Bicsár Attila ma idehaza egy hamarosan induló villányi étterem kreatív séfje.

A Borsmenta portál oldalán Szabó Editnek adott interjújában így fogalmaz a távozásáról: "Így utólag már én is látom, hogy bátor lépés volt, de akkor csak azt tudtam, hogy elkerülhetetlen, és nagyon örülök, hogy nem hagytam lebeszélni magam...Az általam példaképnek tartott magyar séfek közül egy sincs, aki az aktív évei után nyugodtan el tudott menni nyugdíjba, akinek a karrierje úgy ért véget, hogy mind szakmai, mind anyagi szempontból megbecsülés övezi. Csak olyat látok, aki belebetegedett a szakmába, és hiába dolgozta végig keményen az életét, nem vár rá tisztes öregkor. Nem akarom megvárni, hogy velem is ez történjen.”

Bicsár Londonban hamarosan talált munkát, egy Michelin-csillagos étterem konyháján helyezkedett el szakácsként. Ahol napi 14-16 órát dolgozott, bár elmondása szerint nem volt könnyű helyzetben, mert a konyhán rossz hangulat uralkodott, a séfnek nehéz természete volt, onnét állt odébb egy hónap után. Mivel ajánlatot kapott Floridába, ahol egy magyar befektetői csoport nyitott éttermet, odahívták. Azóta is visszajár, kreatív séfként dolgozik az adott helyen. Közben haza-hazajárt, régóta jó viszonyt ápolt az Anerikából Villányba költözött Sauska családdal, akiknek ugyan már korábban is működött egy éttermük a birtokukon, de nem állandó jelleggel, csak időszakos nyitva tartással. Sauska Krisztián azonban nemrégiben úgy döntött, állandó nyitva tartású helyet üzemeltetnek tovább.

Bicsár Attila ezt mondja a hamarosan nyíló hely konyhai területéről: "Krisztián a minőség megszállottja, tudjuk, hogy soha semmi nem elég jó neki, mindenből a legjobbat akarja, de én ilyen színvonalú konyhát Magyarországon még soha életemben nem láttam. ...annyira beleszerettem abba a konyhába, hogy azonnal arra kértem Krisztiánt, engedje meg, hogy egyszer, csak egyetlenegyszer főzhessek benne. Mire ő? Azt mondta, ha ennyire tetszik, akkor inkább ne menjek vissza Londonba, hanem segítsem kreatív séfként a villányi étterem működését. Vegyek részt a konyha, a rendszer kialakításában, az étlap megtervezésében, tanítsam be a srácokat, áldozzak erre néhány hónapot az életemből. Elfogadtam az ajánlatát, így most augusztusig Villányban dolgozom."

Két szakáccsal, tiszta ízekkel, szűk étlappal dolgoznak majd, falusi gourAmet-nak nevezik konyhájuk stílusát. Lesz az étlapon öt előétel, két leves, hat főétel, két desszert és egy sajtválogatás. A fürj lesz az étterem ikonikus étele. Amit véres hurkával töltve, rotisserie-n megsütve is kínálnak majd. Június végén nyit a Sauska 48, ahol az alapanyagot legtöbbjét helyben szerzik be.

Szabó Edit írása teljes terjedelmében itt olvasható.

 

Forrás: Borsmenta

Forrás: Fotó: facebook Vas Gergely @Gregory Iron Photography


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.