hirdetés
hirdetés

Bike, boat, Szentendre

Új kerékpáros túrával rukkolt elő a Cityrama, amelyet a társaság két vezetője, dr. Erdei Bálint és Szabó Krisztián mutatott be.

hirdetés

A Kossuth térről rövid eligazítás után indult a túra, majd a kerékpároscsapat a Margit hídon át a Margit­szigetre ért. Kis pihenő után továbbhalad­tunk Óbudára, a Fő téren rövid fotószünet következett az Esernyősök néven emlege­tett szoborcsoport mellett. Óbudát elhagyva a Római-parton, az Orange Bike kerékpáros-étteremnél jólesett a hideg frissítő.

A Lupa-sziget közelében ismét néhány perces pihenőt tartottunk. Itt már vadre­gényes terepen teljesítettük a következő kilométereket. Végül Szentendre követke­zett. A Duna-parti kerékpárút igazán szép látnivalókat kínál az aktív kikapcsolódást kedvelők számára. Szentendre belvárosába érve a Határcsárda szolgált a közös ebéd színhelyéül. A csárda szép környezetben, közvetlenül a folyóparton helyezkedik el, impozáns belső teremmel és kedves kültéri étkezőhelyiséggel rendelkezik. Több mint húsz kilométerrel a hátunk mögött asztalhoz ültünk. A menü bográcsgulyás és túrós csu­sza, mindkét fogás bőséges és ízletes volt. Ebéd után ólesett a sütkérezés az étterem kerthelyiségében.

Kisvártatva indulás vissza a belvárosba, a hajóállomás közelében a társaság a brin­gákat letéve egyórás gyalogos városnézésre indult Erdei Bálint vezetésével, aki elsőként a kézműves fagylaltot kínáló Levendula fagyizóhoz invitált. A Fő téren található üzlet olyan ínyencségeket kínál, mint a levendu­la- vagy éppen a csipkebogyófagyi. A közös séta folytatódott a Templom térre, ahonnan csodás kilátás nyílik a város utcácskáira.

17 óra előtt nem sokkal mindenki felvitte a biciklijét a menetrend szerinti kirándulóhajó fedélzetére, majd a nap méltó lezárásaként kezdetét vette az egyórás édes semmittevés, nyugodt hajózás vissza a fővárosba.

Ez a program több ponton eltér a Cityrama Sightseeing Tours prospektusában leírtaktól. A félnapos sztenderd program minden csü­törtökön és vasárnap indul, tapasztalt, több nyelven beszélő idegenvezetők közremű­ködésével. Bárki nekivághat, nem igényel különösebb felkészültséget, de mindenki a saját felelősségére vesz részt rajta. Nincs minimális létszám, a kirándulások garantál­tan elindulnak.

Fodor Eszter
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai