Optimistán készül a síszezonra a Ski amadé

Ausztria legnagyobb sírégiója nagyszabású fejlesztésekkel, új szolgáltatásokkal készül a 2021/2022-es téli szezonra, és a békeidők vendégforgalmának 80 százalékára számít.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tavaly 20 éves fennállását ünneplő Ski amadé öt sírégió egyesüléséből jött létre: a Salzburger Sportwelt, a Schladming-Dachstein, a Gastein, a Hochkönig és a Grossarltal területeket vonja egy ernyő alá. Itt a síelők és a snowboardosok összesen 356 lejtőn, 760 kilométernyi sípályán, 270 modern felvonó segítségével élvezhetik a téli sportokat, ráadásul mindezt egyetlen síbérlettel, amely nem kerül többe mint a magukat önmagukban értékesítő síterületeké. A sírégió ügyvezető igazgatója Christoph Eisinger a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Ski amadé a legkedveltebb osztrák régió az osztrákok, a hollandok, a dél-németek és a csehek körében, és a magyarok körében is egyre népszerűbb. Részesedésük 16 százalékos az osztrák sírégiók piacán.

Szinte korlátozás nélkül síelhetünk az idén

A Ski amadé a nagyon nehéz tavalyi szezon ellenére optimistán tekint a jövőbe és várja a vendégeket. Az érvényben lévő higiéniai és biztonsági előírások betartása mellett, de mai szemmel nézve túlnyomórészt korlátozások nélkül lehet majd síelni. Tavaly csak az osztrákok használhatták a pályákat Ausztriában, kötelező volt a távolságtartás, a felvonókon a maszkviselés, a síliftek csökkentett, 50 százalékos kapacitással közlekedtek, és zárva tartottak a szállás- és vendéglátóhelyek. Az említett szabályok szigorú betartásával az osztrák kormány egészségügyi szervezete, az Ages szerint egy megbetegedés sem történt a Ski amadé területén. Idén ugyancsak kötelező lesz a távolságtartás, a maszkviselés a felvonók épületében, a sílifteken és a zárt közlekedési eszközökön, nem lesz azonban kapacitáskorlátozás a felvonókon, nyitva tartanak a szállás- és vendéglátóhelyek, amelyeket az érvényes PCR teszttel rendelkezők, az oltottak vagy a gyógyultak vehetnek igénybe, és ugyanezekkel a feltételekkel vehetnek síbérletet is a vendégek. És ami honfitársaink számára a legfontosabb, hogy idén a külföldiek is élvezhetik az osztrák síterepek nyújtotta élményeket.


Új felvonók és hóágyúk
Az elmúlt évben az, hogy csak az osztrákoknak jutott ki mindez, óriási érvágást jelentett a Ski amadé régiónak is. Idén 5 százalékkal emelkednek az árak a 2020/2021-es szezonhoz képest, ez azonban messze nem ellensúlyozza az elmúlt évben elmaradt, és az idén is még alacsonyabb volumenben várható bevételeket – hangsúlyozta Christoph Eisinger. Mindemellett nemcsak a költségei, hanem a kiadásai is emelkedtek a sírégiónak, mivel a drasztikusan lecsökkent forgalom ellenére sem hagytak fel a fejlesztésekkel: a tavalyi és az előttünk álló síszezonban 5 új, rendkívül korszerű felvonóval gazdagodott/gazdagszik a régió 140 millió eurós ráfordítással, és a hóágyúrendszerek területén is komoly bővítés történt.


Rengeteg új szolgáltatás
A külföldi hűséges üdülővendégeknek most először elérhető a tavaly bevezetett my Ski amadé Friends Club program, amely egyedülálló ajánlatokkal, vonzó kedvezményekkel és partnerakciókkal kedveskedik a törzsvendégeknek. A Ski amadé a fenntarthatósággal kapcsolatos információival fontos lépést tesz a környezetkímélő, zöld üdülés felé. Az új online platformon, a www.skiamade.com/stay oldalon az üdülővendégek a síelés minden aspektusáról tájékozódhatnak az utazástól kezdve a szálláson és felvonókon át egészen a gasztronómiáig és tippeket is kapnak, hogyan tegyék fenntarthatóbbá a síüdülésüket. Az idei tél újdonságának számítanak a síszövetség ínyenc síútvonalai. Régiónként legalább egy kulináris síútvonal várja a vendégeket. A kiválasztott hütték helyi ételeket kínálnak, amelyek elkészítéséhez a saját gazdaságukból vagy a régióból származó alapanyagokat használnak fel. Vannak olyan gasztronómiai események is, amelyeket kis körben és a szabadban tartanak. Az ínyenc síútvonalakhoz csak síbérletre van szükség. Ezek megtalálhatók a Ski amadé Guide alkalmazásban és a www.skiamade.com/taste oldalon is.

Eldorádó vegánoknak és freeridereknek

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a sírégió öt tagja közül Hochkönig és Gastein. Az előbbi nagy vonzereje az egynapos „királyi túra“, amely során 6 hegycsúcsot síelhet meg az ember, és ez az egyetlen tanúsított vegán síterület, ahol a hütték kínálatában számos csak növényi eredetű fogás szerepel. A három falut felölelő Gastein-völgy nemzetközi különlegessége a 18 termálvízforrás, valamint a radonos gyógybarlang, a síterep pedig valóságos paradicsom a freeride szerelmeseinek. A Ski amadé teljes területén az idén is lesznek tematikus hetek, amelyekben a gyerekeké, a szépkorúaké, vagy helyi konyhaművészeté lesz a főszerep.


Jövőre már a régi forgalommal számolnak
A vendégforgalmi várakozásokkal kapcsolatos kérdésünkre Christoph Eisinger elmondta, hogy míg 2018/2019-ben 7 millió sínapot (1 sínap = 1 ember által síeléssel töltött nap) regisztráltak, 2019/2020-ban - amikor a járvány felütötte a fejét - már csak 6,8 millió sínapot, a 2020/2021-es szezonban pedig mindössze 1 millió sínapot rögzítettek a statisztikákban. A legfontosabb küldőpiacokon történt felmérések alapján magas az utazási kedve a síterület rajongóinak, éppen ezért az előttünk álló 2021/2022-es szezonban már a békeidőkbeli volumen 80-85 százalékára számítanak a Ski amadé turisztikai szakemberei egy esetleges negyedik hullám ellenére is, a 2022-2023-as szezonra pedig már a járvány előtti szint keresletét prognosztizálják.

 


A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek 

A veronai Al Condominio étterem tulajdonosa azt mondja, hogy a kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált.
Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén

Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén 

Május közepétől Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.
Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben 

Svájc legrégebbi egyetemvárosa a magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.
Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont

Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont 

A számok alapján 2024-re is új látogatói rekordra számítanak.
A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat

A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat 

Az ingyenes utalványok május 31-ig, illetve az őszi szezonban lesznek érvényesek.
Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják...

Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják... 

Idén nyáron 65 napon át tartó kedvezmény-fesztivállal várja Dubaj a magyar látogatókat.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.