hirdetés
hirdetés

Biztonság ég és föld között

Az Emirates-nek célba ért az olyan első járata, amelyben kizárólag olyan földi kiszolgáló és légi személyzet vett részt, akik már megkapták a védőoltás mindkét adagját.

hirdetés

Az Emirates az egyik első légitársaság a világon, amely olyan repülőjáratot teljesített, amelyen kizárólag koronavírus ellen beoltott frontvonalbeli személyzet állt szolgálatban. A járat vasárnap Dubajból Los Angeles-be repült. A gép és az utasok kiszolgálását segítő személyzet összes tagja a check-intől a biztonsági kapuknál dolgozókon, a Business és First lounge-ok személyzetén és a beléptető kapuknál szolgálatot teljesítőkön át a mérnökökig, fedélzeti személyzetig és a pilótákig bezárólag megkapta a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját Dubajban. Szintén beoltott személyzet látta el a repülőgép felkészítését, a poggyászberakodást, és a SkyCargo szokásos logisztikai feladatait.

Az Emirates cégcsoport egy hónappal ezelőtt indította el önkéntes oltóprogramját, amelynek során eddig 26 ezer alkalmazott, a teljes emírségbeli munkaerő 44 százaléka kapta meg a Pfizer-BioNTech vagy a Sinopharm vakcinájának mindkét dózisát. „Munkatársaink egészségének védelme kiemelten fontos számunkra, de az oltási program utasaink biztonságos utazását is szolgálja” – magyarázta Adel Al Redha, az Emirates operatív igazgatója, aki arról is beszámolt, hogy az Emirates munkatársai nagyon pozitívan fogadták a programot, és a frontvonalban dolgozók körében jelentős az igény a Covid-19 oltás iránt. A légitársaság folytatja saját, önkéntes oltási programját az összes dolgozója körében, amelynek során együttműködik az Egyesült Arab Emirátusok Nemzeti Oltási Programjával.

A pilóták és a fedélzeti személyzet tagjai közül már közel 5 ezren kérték és kapták meg a vakcina mindkét adagját több ezer, más területen dolgozó alkalmazottal együtt, akik a vállalat saját szakorvosi rendelőiben vagy az ország valamelyik oltási centrumában igényelhették az oltásokat. A rengeteg jelentkező miatt a légitársaság oltási pontjai a hét minden napján, napi 12 órában folyamatosan oltják az embereket. Az Egyesült Arab Emirátusokban az egyik legmagasabb a lakosság átoltottsági aránya: eddig 5,5 millió adag vakcinát adtak be, amivel az Oxfordi Egyetem adatai szerint az ország lakosságarányosan a második a világon.

(forrás: Flow pr)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!