hirdetés

Bor, kerékpár, piknik, szerelem - brainstorming stájer módra

Nincsenek nehéz helyzetben a magyarországi beutaztató turizmusért felelős stájer szakemberek, ugyanis Ausztria zöld szívét honfitársaink télen-nyáron imádják.

hirdetés

Igaz, tavaly nyáron tapasztaltak stájer barátaink némi visszaesést a magyar üdülővendégek érkezésének körében (-0,4%), azonban az idei tél már bizakodásra ad okot, hiszen a novembertől februárig mért időszakban 5,9 százalékos vendégszám-növekedést regisztráltak.

Steiermark Tourismus, Harry Schiffer

Április 5-én a stájer turisztikai csapat Magyarországon, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest És Bisztrójában ismertette az idei tavaszra és nyárra tervezett legújabb ajánlatait, amelyben többek közt egy valóban mesésen könnyű, mindössze 950 km-t magában foglaló túraútvonal is szerepel – „A gleccsertől a borig” elnevezéssel. Ennek teljesítését jó szívvel ajánlják vagy háromszor egy hétig tartó időtartamban, vagy három teljes hétig tartó gyaloglással, egyhuzamban.

A stájerek szerint borozni és kerékpározni szinte egyszerre is lehet: ezt a 403 km-es új útvonalat már jól kitáblázták, 8 szakaszra osztották, és szőlőskerteken, pincészeteken át vezet, nagyszerű szórakozást ígérve.

Steiermark Tourismus, ikarus.cc

Vagy százféle piknikajánlatot is összeállítottak az idei nyári időszakra – igen, nem tévedés, több mint százat -, köztük olyanokat, mint lóháton történő, vagy szamár által cipelt piknikkosaras eszem-iszom, vidám traktorozással indulással egy meghitt piknikhelyre, vagy alpesi komornyik (!) igénybe vételével, aki meglepetéspiknikkel kedveskedik a megfáradt túrázóknak.

Steiermark Tourismus, ikarus.cc

Van még egy olyan is, amikor a szerelmesekről, illetve olyanokról gondoskodnak, akik szerelmesek szeretnének lenni, ez a Magas-Stájerországban a szívpiknik elnevezésű program keretében valósulhat meg, és igazi szívkomornyik teríti le a pár alá a szív alakú plédet, pezsgőt, mellé regionális finomságokat kínál, és ha kell, eldugja a jegygyűrűt lánykérés esetén akár a piknikkosárban egy édes süteménybe, vagy a pezsgőspohárba pottyantja a megfelelő pillanatban.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai